24 februarie 2020
Opinia Gorjului

Dosarul „Lotul Ydail“, trimis de Tribunalul Gorj pe masa procurorilor

Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a decis să retrimită pe masa procurorilor dosarul „Lotul Ydail“, în care șapte primari și foști primari au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. În acest dosar penal a fost trimis în
judecată și administratorul societății de construcții, Ștefan Doru Șandru.

„În baza art. 346 alin. 3 litera a C.pr.pen., restituie cauza la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, din data de 27 iunie 2019, la Tribunalul Gorj“, se arată în sentința completului de judecată. La articolul de lege invocat se face  referire la întocmirea în mod neregulamentar a rechizitoriului.

Societatea de construcții Ydail a fost condusă de către Ion Iordache, actualul președinte al ALDE Gorj, până când acesta a devenit primar al orașului Turceni. O rudă de-a acestuia se află acum în funcția de administrator al firmei, astfel că se vorbește că societatea este condusă tot de către liderul ALDE prin interpus.

Cine sunt primarii trimiși în judecată

În vara anului trecut, mai mulți primari și foști primari au fost trimiși în judecată sub acuzația de luare mită, după aproximativ trei ani de zile de cercetări. Au fost trimişi în judecată: Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele, Mihai Calotă, primarul localităţii Urdari, Adrian Mangu, edilul comunei Bărbăteşti, Ilie Pietroi, primarul localităţii Aninoasa, şi Ion Gruescu, fost primar la Negomir, dar şi de Ana Ceană, primăriţa comunei Melineşti, din judeţul Dolj. În faţa instanţei de judecată a fost trimis şi Doru Ştefan Şandru, împuternicit la firma de construcţii „Ydail Construct” SRL din Turceni. Acuzația constă că primarii au primit șpăgi în perioada de derulare a unor lucrări de construcții executate de societatea Ydail. Anchetatorii au găsit un carnețel în care erau trecute anumite sume în dreptul unor primari.

Țuilă: „Nu există probe, ci doar presupuneri“

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, spune că dosarul va fi clasat: „Decizia este corectă. Simt că fac parte dintr-o regie, pentru că nu există faptele respectivă. În agenda respectivă erau trecute numele persoanelor. Noi comunicam cu administratorul pentru că așa era normal să fier. Nu știu din ce motiv s-a întocmit acest dosar. Nu există probe, ci doar presupuneri. (…) Niciodată nu am pretins și nu am primit de la nimeni ceva în toată activitatea mea. Nu credeam că acest  dosar va ajunge pe rol. Cred că dosarul va fi clasat de Parchet“.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Au fost achiziționate toate certificatele de CO2 de CEO

admin

Prins sub influența alcoolului la volan în două ore

admin

Reținut după ce a mers cu mopedul fără permis

admin

Obiective de infrastructură rutieră din Gorj, încă în fază de licitație

admin

Fără vouchere de vacanță la primăria Tg-Jiu și Rovinari

admin

Băgată în spital de concubin

admin

O prezicătoare a ajuns în arest după ce a păcălit o motreancă

admin

Scandal între vecini, la Alimpești

admin

Doi adolescenți din Motru, în arest după ce au furat bani dintr-un autoturism

admin

Tudor despre spectacolele lui Romanescu: „a reușit să aducă turiști din Bălești, Telești. Cei mai îndepărtați, au venit din Mătăsari”

admin

Încă o ispravă marca Pupăzan. Sonda cu apă termală de la Cîlnic, închisă

admin

Înmormântat după opt zile de la deces din cauza neînțelegerilor dintre medici

admin

Ușa unui apartament din Târgu Jiu a fost incendiată

admin

Polițiști au descins la Primăriile Bolboși și Dragotești

admin

Băluță, înlocuit de la Poliția Locală?!

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult