14 octombrie 2019
Opinia Gorjului

Dosarul „Lotul Ydail“, trimis de Tribunalul Gorj pe masa procurorilor

Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a decis să retrimită pe masa procurorilor dosarul „Lotul Ydail“, în care șapte primari și foști primari au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. În acest dosar penal a fost trimis în
judecată și administratorul societății de construcții, Ștefan Doru Șandru.

„În baza art. 346 alin. 3 litera a C.pr.pen., restituie cauza la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, din data de 27 iunie 2019, la Tribunalul Gorj“, se arată în sentința completului de judecată. La articolul de lege invocat se face  referire la întocmirea în mod neregulamentar a rechizitoriului.

Societatea de construcții Ydail a fost condusă de către Ion Iordache, actualul președinte al ALDE Gorj, până când acesta a devenit primar al orașului Turceni. O rudă de-a acestuia se află acum în funcția de administrator al firmei, astfel că se vorbește că societatea este condusă tot de către liderul ALDE prin interpus.

Cine sunt primarii trimiși în judecată

În vara anului trecut, mai mulți primari și foști primari au fost trimiși în judecată sub acuzația de luare mită, după aproximativ trei ani de zile de cercetări. Au fost trimişi în judecată: Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele, Mihai Calotă, primarul localităţii Urdari, Adrian Mangu, edilul comunei Bărbăteşti, Ilie Pietroi, primarul localităţii Aninoasa, şi Ion Gruescu, fost primar la Negomir, dar şi de Ana Ceană, primăriţa comunei Melineşti, din judeţul Dolj. În faţa instanţei de judecată a fost trimis şi Doru Ştefan Şandru, împuternicit la firma de construcţii „Ydail Construct” SRL din Turceni. Acuzația constă că primarii au primit șpăgi în perioada de derulare a unor lucrări de construcții executate de societatea Ydail. Anchetatorii au găsit un carnețel în care erau trecute anumite sume în dreptul unor primari.

Țuilă: „Nu există probe, ci doar presupuneri“

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, spune că dosarul va fi clasat: „Decizia este corectă. Simt că fac parte dintr-o regie, pentru că nu există faptele respectivă. În agenda respectivă erau trecute numele persoanelor. Noi comunicam cu administratorul pentru că așa era normal să fier. Nu știu din ce motiv s-a întocmit acest dosar. Nu există probe, ci doar presupuneri. (…) Niciodată nu am pretins și nu am primit de la nimeni ceva în toată activitatea mea. Nu credeam că acest  dosar va ajunge pe rol. Cred că dosarul va fi clasat de Parchet“.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

A nins pe Transalpina în zona Rânca

admin

Premieră medicală la Târgu Jiu

admin

Prinși băuți la volan

admin

Fostul prefect Florescu, îl va investi în funcție pe noul prefect Rujan

admin

Prins în timp ce conducea cu o viteză de 241km/oră

admin

Un pas înainte pentru validarea lui Bălăeț

admin

Pronunțarea sentinței în dosarul lui Toni Grebă, amânată

admin

ULTIMELE RETUȘURI LA MAUSOLEU | Tele 3

admin

Ilumat public modern la Târgu Jiu

admin

Grupare de hoți din locuințe, capturată de polițiști

admin

MEDICUL NEMULȚUMIT, AUDIAT DE CONSILIERII JUDEȚENI

admin

Cafeaua l-a băgat pe mâna polițiștilor

admin

Motelul Lainici, transformat în sediu pentru Ocolul Silvic Eparhial

admin

BĂRBAT ARESTAT, SPÂNZURAT ÎN PENITENCIAR

admin

ÎNCĂ UN PAS SPRE REABILITAREA CASEI KEBER

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult