Opinia Gorjului

Dosar penal pentru șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj

Poliția a deschis dosar penal, pe numele șefului Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, Alexandru Buduran, după ce inspectorii de muncă au descoperit angajați ai societății de stat, muncind la pensiunea acestuia, de la Rânca.

Șapte subalterni ai lui Buduran au fost găsiți în cabana personală a șefului, aflată în construcție, la munte. Directorul SGA a încercat să-și acopere abuzul, dar s-a încurcat în motivații. Inițial, a susținut că muncitorii au lucrat la clădirea pe care instituția de stat o are la Rânca și că i-a rugat să-i facă curat pe lângă pensiune, că tot se aflau în zonă, dar că subalternii și-ar fi luat concediu, în ziua respectivă.

Ulterior, a declarat că totul este o urzeală politică, în care ar fi picat victimă și că nu are bani să plătească amenda dată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Inspectorii de muncă l-au amendat cu 140.000 de lei, pentru folosirea „la negru” a șapte persoane și încă 4.000 de lei, pentru că muncitorii nu purtau echipament de protecție. Poliția s-a autosesizat, după apariția în presă a informațiilor legate de folosirea angajaților SGA, de către șeful Buduran, pe moșia proprie.

Anchetatorii susțin că muncitorii au fost pontați ca fiind la serviciu, în perioada în care prestau la cabana directorului. „La data de 7 octombrie a.c., ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat, de 39 de ani, ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca.

În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare și fals intelectual”, au confirmat reprezentanții IPJ Gorj.

Articole recomandate

Razie la transportul de material lemnos

admin

A distrus o mașină cu pietre

admin

Șofer băut a ajuns cu mașina în șanț

admin

Urmărit zeci de kilometri de poliție, după ce a refuzat să oprească

admin

Octogenar din comuna Plopșoru a rămas fără 7.000 de lei

admin

Acţiuni de verificare a mijloacelor de transport în comun în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19

admin

Accident cu trei victime în intersecția de la mall-ul din Târgu Jiu

admin

Accident la Câlnic

admin

Smiley, de vorbă cu studenții Universității „Constantin Brâncuși”

admin

Trei gorjence, snopite în bătaie de bărbații lângă care trăiesc

admin

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a găsit 25 de angajați „la negru“

admin

Amenzi de 30.000 de lei aplicate de Protecția Consumatorului restaurantelor și firmelor de catering

admin

Bătrână, jefuită în timp ce se afla la cumpărături

admin

Dosar penal pentru că a lovit o femeie

admin

Octogenară arsă de vie în propria casă

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult