Opinia Gorjului

Direcția Silvică Gorj a planat 267.000 de puieţi forestieri

Direcţia Silvică Gorj a folosit, în vederea împăduririi tuturor suprafeţelor cuprinse în campania din primăvară, cantitatea de 267.000 de puieţi forestieri, a declarat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, directorul instituţiei, Ovidiu Cârstoc.

Potrivit acestuia, din cantitatea totală a puieţilor, 230.000 au fost folosiţi pentru suprafeţele existente în fondul forestier proprietate publică a statului, iar restul, de 37.000, în fondul forestier proprietate privată în administrare (Obştea Runcu şi Dobriţa).

„În primul semestru al anului, Direcţia Silvică Gorj a executat lucrări de regenerare a pădurilor atât în fond forestier proprietate publică a statului, cât şi în fond forestier proprietate privată aflată în administrare. Au fost efectuate 194 lucrări de regenerare, 40 dintre acestea fiind împăduriri. Pe specii, la forestiere, situaţia stă astfel: au avut loc 169 de lucrări de regenerare, urmate de fag cu 90 de lucrări. Precizez că aceste lucrări au fost executate de către Direcţia Silvică Gorj din fonduri proprii în totalitate”, a spus Ovidiu Cârstoc.

Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale şi artificiale, care au fost executate în primăvară şi se vor executa şi în această toamnă, instituţia a efectuat şi lucrări de completare a plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori pe o suprafaţă de 18 hectare, din care 17 hectare în proprietate publică a statului şi un hectar în proprietate privată.

Totodată, în primul semestru al anului, Direcţia Silvică Gorj a executat, prin ocoalele silvice din subordine, lucrări de îngrijire a culturilor tinere şi regenerărilor naturale în suprafaţă de 63 de hectare, din care 54 de hectare în fondul forestier proprietate publică a statului şi 9 hectare în fondul forestier proprietate privată în administraţie.

„Pentru această toamnă, Direcţia Silvică Gorj are în vedere recoltarea cantităţii de 2.684 de kilograme seminţe forestiere (molid – 10 kilograme, gorun – 784 de kilograme, stejar pedunculat – 920 de kilograme, gârniţă – 320 de kilograme, cer – 570 de kilograme, paltin de munte – 23 de kilograme, salcâm – 1 kilogram, castan comestibil – 50 de kilogram, cireş – 6 kilograme), seminţe forestiere ce vor fi folosite la semănăturile din pepinierele silvice în vederea producerii puieţilor forestieri ce vor fi folosiţi la împădurirea suprafeţelor de teren disponibile”, a mai spus Ovidiu Cârstoc.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

„Cota de combustibil“, acordată salariaților CEO înainte de sărbătoarea Paștelui

admin

Polițiștii locali au sancționat contravențional două asociații de proprietari

admin

Universitatea „Constantin Brâncuși“ înregistrează record la înscrieri

admin

Transloc circula mai rar

admin

Direcția pentru Cultură Gorj, amendată de Poliția Locală, pentru că nu a reparat fațada sediului

admin

Meșteșugurile și ocupațiile tradiționale ale oltenilor de sub munte

admin

1040 de firme din Gorj au fost închise, în primele trei luni din 2019

admin

Consiliul Județean Gorj premiază campionii Liceului cu Program Sportiv

admin

Măsuri impuse pentru desfășurarea examenelor naționale în siguranță

admin

O angajată a Serviciului Patrimoniu și Parcări Publice cu Plată a găsit un portofel și l-a predat poliției

admin

Când vor ajunge troleibuzele moderne la Târgu Jiu

admin

Gorjul pe locul III la întârzierile privind recalcularea pensiilor

admin

Trei autobuze Transloc vor fi desenate la Festivalul Strad’Art

admin

Niciun oficial nu a venit la Hobița de ziua de naștere a lui Brâncuși

admin

90 de amenzi pentru lăsarea în libertate a animalelor

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult