14 octombrie 2019
Opinia Gorjului

Direcția Silvică Gorj a planat 267.000 de puieţi forestieri

Direcţia Silvică Gorj a folosit, în vederea împăduririi tuturor suprafeţelor cuprinse în campania din primăvară, cantitatea de 267.000 de puieţi forestieri, a declarat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, directorul instituţiei, Ovidiu Cârstoc.

Potrivit acestuia, din cantitatea totală a puieţilor, 230.000 au fost folosiţi pentru suprafeţele existente în fondul forestier proprietate publică a statului, iar restul, de 37.000, în fondul forestier proprietate privată în administrare (Obştea Runcu şi Dobriţa).

„În primul semestru al anului, Direcţia Silvică Gorj a executat lucrări de regenerare a pădurilor atât în fond forestier proprietate publică a statului, cât şi în fond forestier proprietate privată aflată în administrare. Au fost efectuate 194 lucrări de regenerare, 40 dintre acestea fiind împăduriri. Pe specii, la forestiere, situaţia stă astfel: au avut loc 169 de lucrări de regenerare, urmate de fag cu 90 de lucrări. Precizez că aceste lucrări au fost executate de către Direcţia Silvică Gorj din fonduri proprii în totalitate”, a spus Ovidiu Cârstoc.

Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale şi artificiale, care au fost executate în primăvară şi se vor executa şi în această toamnă, instituţia a efectuat şi lucrări de completare a plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori pe o suprafaţă de 18 hectare, din care 17 hectare în proprietate publică a statului şi un hectar în proprietate privată.

Totodată, în primul semestru al anului, Direcţia Silvică Gorj a executat, prin ocoalele silvice din subordine, lucrări de îngrijire a culturilor tinere şi regenerărilor naturale în suprafaţă de 63 de hectare, din care 54 de hectare în fondul forestier proprietate publică a statului şi 9 hectare în fondul forestier proprietate privată în administraţie.

„Pentru această toamnă, Direcţia Silvică Gorj are în vedere recoltarea cantităţii de 2.684 de kilograme seminţe forestiere (molid – 10 kilograme, gorun – 784 de kilograme, stejar pedunculat – 920 de kilograme, gârniţă – 320 de kilograme, cer – 570 de kilograme, paltin de munte – 23 de kilograme, salcâm – 1 kilogram, castan comestibil – 50 de kilogram, cireş – 6 kilograme), seminţe forestiere ce vor fi folosite la semănăturile din pepinierele silvice în vederea producerii puieţilor forestieri ce vor fi folosiţi la împădurirea suprafeţelor de teren disponibile”, a mai spus Ovidiu Cârstoc.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

ÎNCĂ UN PAS SPRE REABILITAREA CASEI KEBER

admin

VICELE TUDOR, PREGĂTIT DE LUPTA ELECTORALĂ

admin

Solicită ajutor financiar pentru UM Sadu

admin

MEDIC ACUZAT CĂ A REFUZAT SĂ TRATEZE UN PACIENT

admin

ÎNCEPE CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ

admin

Prezența la vot în Gorj la ora 17:00

admin

MOREGA: MIXUL ENERGETIC AR PUTEA SALVA CEO

admin

SERVICII SOCIALE LICENȚIATE LA DGASPC

admin

Revolta unui producător de legume din Bălești: „Ajungem să-i îmbogățim pe comercianți“

admin

Hotel transformat de Mănăstirea Tismana în cămin pentru bătrâni

admin

Reținut, după reparația mașinii

admin

Agricultorii pot primi 3000 de euro

admin

ACUZAT CĂ ȘI-A AGRESAT SOACRA

admin

SPRIJIN PENTRU ANULAREA TAXEI DE 2%

admin

Amenzi pentru cei care nu stârpesc ambrozia

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult