28 ianuarie 2020
Opinia Gorjului

Descinderi pentru plata unor achiziții fictive

Anchetatorii din județul Giurgiu au descins, ieri dimineață, la sediile Primăriilor Dragotești și Bolboși. Dosarul penal în care s-au făcut verificări ar viza un prejudiciu de aproximativ două milioane de euro. În vizorul oamenilor legii se află o firmă din localitatea Bolintin-Vale, care ar fi livrat în mod ficitiv mai multor instituții diferite mărfuri. „Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate.

Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții“, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Au venit de la sute de kilometri pentru un panou luminos

La Gorj, oamenii legii au venit de la sute de kilometri, pentru un contract pe care Primăria Dragotești l-a avut încheiat în anul 2008 privind realizarea unui panou luminos amplasat pe marginea drumului județean, care să indice intrarea în localitate. „Este vorba de un panou care marchează intrarea în localitate. Este realizat în anul 2008. Nu știu ce s-a întâmplat cu această firmă. Primăria a plătit pentru lucrarea respectivă peste 5.000 de lei. Obiectivul este recepționat.

Cred că este făcută de o firmă din Giurgiu. Când am ajuns eu la primărie, factura respectivă fusese luată, iar polițiștii plecaseră. Nu mi-au fost puse întrebări și nici nu m-a chemat nimeni să mă întrebe, dar, oricum, eu sunt la dispoziția organelor de anchetă“, a spus primarul comunei Dragotești, Vili Pasăre.

Percheziții în 25 de județe

Perchezițiile au avut loc în 25 de județe și în București: Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București, la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții.

„Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu“, se mai arată în comunicatul poliției.

Articole recomandate

AFACERI ILEGALE CU SERVICII FUNERARE

admin

Motociclist vitezoman, lăsat pieton

admin

Autoritățile locale și angajații MAI, în alertă

admin

La plimbare, cu mașină furată

admin

Betonul amprentat din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, desprins cu mâna

admin

Scandal în trafic, cu poliția

admin

Post de arhitect șef, scos la concurs, la primăria Târgu Jiu.

admin

Viorica Băltărețu hărțuită din nou de primarul comunei Albeni: pusă să dea explicații de ce a stat de vorbă câte 10 minute cu trei cetățeni

admin

Condamnat pentru evaziune, ridicat de polițiști

admin

RECLAMAȚII CIUDATE LA ITM

admin

Peste 400 de gorjeni au fost victime ale accidentelor de muncă. 17 lucrători și-au pierdut viața

admin

Grupare de hoți din locuințe, capturată de polițiști

admin

În arest după ce și-a bătut iubita

admin

Decizie de ultimă oră în cazul copilei luată cu mascații din casă. Procurorul general Bogdan Licu a făcut anunțul

admin

Amenzi de peste 17.000 aplicare de inspectorii D.S.V.S.A. Gorj

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult