29 martie 2020
Opinia Gorjului

Cum ne comportăm vizavi de CORONAVIRUS COVID-19

Cum ne comportăm vizavi de CORONAVIRUS COVID-19:

– Coronavirus nu se transmite prin aer, se transmite prin contactul la nivelul suprafețelor, prin picăturile de tuse ajunse pe față, gură, nas, ochi. Dacă cineva tuseste și sar picăruri pe butoanele unui lift, sau pe un scaun, ori pe o masă, cine va atinge acea suprafață cu mâna și apoi își va atinge fața, gura, ochii, va fi infectat.

– Simptomele sunt febră, tuse (de obicei seacă) și dificultate în respirație care apare după o săptămână. Este o boală care durează destul de mult, peste o săptămână. Nu prea se întâlnesc rinoreea (mucii), strănutul sau durerea în gat.

– Perioada de incubație este între 2-14 zile dar de câteva zile se sugerează că ar fi chiar 24-27 zile. În această perioadă fără simptome omul este contagios și răspândește virusul.

– Virusul rezista în jur de o săptămână la temperaturi sub 20, apoi la peste 25-30 începe să mai moară deci Doamne ajuta să vina căldura cât mai repede .

– Virusul e distrus de săpun, de dezinfectanți comuni precum alcoolul medicinal. Deci igiena mainilor e foarte importantă. Nu mâncați fără sa vă spălați pe mâini. Mâncarea ambalată este cea mai sigură. Atenție mare la pâinea neambalată. Luați după dumneavoastră șervețele umede dezinfectante dacă nu aveți cum să vă spălați pe mâini. Curățați mai des suprafețele alcool sau alte substanțe dezinfectante. Atenție în mijloacele de transport în comun, în magazine, restaurante, la muncă. Ștergeți și telefonul și tastatura deoarece de obicei sunt cele mai murdare lucruri dar și cele mai des folosite.

– Folosirea măștii ajuta dacă ești deja bolnav, să nu transmiți mai departe virusul. Pentru cei sănătoși folosirea măștii este cu două tăișuri deoarece specialiștii nu zic că ar proteja ba mai mult ar putea să încurce deoarece folosești mâna să o scoți sau să o lași pe masă, apoi o pui din nou pe față și uite așa probabilitatea de infecție crește.

– Atenție la cei veniți din Italia. Sunt deja multe cazuri acolo. Încercați să nu va întâlniți 2 săptămâni cu ei și ar fi bine să stea în carantina 14 zile.

– Oricine începe să aibă febră, tuse și respirație grea și a intrat în contact cu cineva venit din China, Italia, Coreea de Sud, Japonia sau alte țări asiatice în ultima lună, nu iese din casă, pune masca și anunță la 112.

– Cei mai afectați sunt cei în vârstă și cei cu boli asociate 80 %.

– Cei mai multi se vindecă total 97%. Doar cazurile grave se internează adică cei care au nevoie de suport în respirație si la care starea este afectată.

– Momentan nu există un tratament pentru acest virus. Se încearcă unele tratamente care se dau în HIV și imunoglobuline la cei cu faza severă dar nu este nimic sigur. Se merge doar pe simptomatice până în prezent.

– Cele mai afectate țări cu cazuri în creștere sunt China, Coreea de Sud și mai nou Italia.

– Momentan nu sunt cazuri în România. Știu ca sunt câteva persoane în carantină în locatățile puse la dispoziție de stat.

Cât despre persoanele care sunt în carantină, nu este confirmat faptuc că sunt bolnavi, sunt doar suspecți.

Haideți cu toții să ne îmbunătățim igiena și să îi încurajăm și pe cei din jur să o facă și vom trece cu bine și de acest pericol!

Articole recomandate

O emisiune TV din Italia a anunțat coronavirusul încă din noiembrie 2015

admin

Pacientul 4 din Gorj, diagnosticat cu coronavirus, a dat un comunicat de presă

admin

Încă trei persoane cu suspiciune de coronavirus în Gorj

admin

Coronavirusul mai face o victimă la Gorj!

admin

Ministerul Educației și Cercetării anunţă că şcolile au anumite obligații pentru respectarea normelor de igienă

admin

Cum te protejezi de coronavirus la cumpărături

admin

184 de persoane infectate cu noul coronavirus, 17 martie, ora 16:00

admin

Descoperirea care ar putea schimba tot în lume! Israelul testează măştile care ucid coronavirusul

admin

Coronavirus: Bilanțul îmbolnăvirilor atinge 217 și 19 pacienți vindecați ! 18 martie, ora 14:00

admin

Mai mulți gorjeni amendați pentru că nu au respectat măsurile de izolare

admin

10 reguli recomandate atunci când intri în casă

admin

Alt tânăr gorjean infectat cu COVID-19!

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult