24 februarie 2020
Opinia Gorjului

“Cum a putut acest Dincă să se apuce el de omorât fata noastră și de ars dacă…”

Alexandru Cumpănașu a afirmat că părinții Alexandrei Măceșanu sunt convinși că fiica lor trăiește, motiv pentru care refuză să predea cartea de identitate a fetei pe care DIICOT ar putea-o folosi pentru a declara decesul și a închide dosarul.

Unchiul Alexandrei a explicat miercuri, într-o ediție specială a emisiunii “Gândurile lui Cristoiu”, că familia Măceșanu nu crede în argumentele de până acum ale autorităților implicate în cercetarea crimelor de la Caracal.

“Ambii părinți sunt convinși că Alexandra trăiește. Eu cred că în primul rând pentru că sunt părinți și în al doilea rând pentru că toată argumentația autorităților, să le spunem autorități totuși, indiferent care ar fi ele parchet, poliție, ce vreți dumneavoastră, nu stă în picioare.

Pentru oamenii ăștia faptul că 7 dinți s-au găsit… Am discutat astăzi o oră cu mama, haideți să vă relatez un episod, poate e mai relevant decât să spun eu ce părere am. Și mama Alexandrei mi-a spus Alexandrule, dar cum au ars toți, ăia șapte nu? N-au fost în același foc? Cum a putut acest Dincă să se apuce el de omorât fata noastră și de ars dacă fata anunțase poliția. Deci sunt inadvertențe logice grave care nu doar îi fac să refuze emoțional, sunt chestiuni raționale pe care se bazează”, a susținut Alexandru Cumpănașu.

Unchiul Alexandrei a arătat că familia Măceșanu nu are nicio obligație în raport cu DIICOT și că numai instanța poate constata decesul Alexandrei. Mai mult, Cumpănașu a susținut că declararea unui deces este ilegală în absența unui cadavru și a unei autopsii.

“DIICOT-ul nu poate decât să-și facă numărul de a trimite în instanță acest dosar pentru a scăpa de opinia publică, pe domnul Iohannis, pe domnul Barna și pe cei care scad în sondaje. Îmi pare rău că o spun, dar… Familia nu are nicio obligație în raport cu DIICOT. DIICOT nu stabilește decesul, un deces îl stabilește o instanță. (…) Este ilegal pentru că avocatul meu mi-a explicat foarte clar că nu se poate constata un deces fără să ai o autopsie și un cadavru, nu ai cum. Nu este legal. Așa a spus și domnul Beliș care este apărătorul totuși al celor de la INML”, a afirmat Alexandru Cumpănașu.

Acesta a reamintit că a depus o plângere la CSM prin care solicită cercetarea procurorilor implicați în acest caz.

“Am depus deja plângere la CSM, la Inspecția Judiciară, mă rog, la doamna președinte, care va decide dacă o va trimite la Inspecție sau dacă o trimite la Secția de investigare a infracțiunilor în justiție, prin care procurorii de caz, care înseamnă întreaga conducere a DIICOT, deci este ceva greu de imaginat pentru mine, trebuie cercetat să vadă dacă și-au făcut datoria corect. Eu în acest moment am mari dubii, am mari dubii, și eu și avocatul meu după ce a studiat omul bruma de informații pe care am putut să i-o dau, a făcut solicitare să studieze dosarul”, a afirmat unchiul Alexandrei.

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu ce va face familia din punct de vedere creștinesc dacă DIICOT stabilește decesul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu a răspuns: „ Familia nu va accepta, ca să citez din tatăl și din mama Alexandrei, nu va accepta să plângă alt copil decât al lor. O mână de cenușă și șapte dinți nu sunt de înmormântat. Așa că din punct de vedere creștinesc, că sunt două aspecte, legal și creștinesc. Din punct de vedere creștinesc nu va fi nicio înmormântare cel puțin nu acum, nu pe baza acestei decizii a DIICOT pentru că oamenii nu au certitudinea că fata lor a fost ucisă, iar legal vom contesta această hotărâre, dacă va fi această decizie a DIICOT, în instanță”.

Sursa Cancan

Articole recomandate

De ce sunt carburanţii atât de scumpi în România. Cine face jocurile în piaţă

admin

Ce să nu faci de Sfinții 40 de Mucenici, astăzi 9 martie 2019. De ce se beau 40 de pahare

admin

Președintele PMP, Eugen Tomac, invitat de onoare la reședința lui Donald Trump

admin

“Ne-au folosit ca pe niște animale de laborator”

admin

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume a murit în timpul unei operații de mărire a penisului!

admin

Sorina poate să plece în SUA cu familia adoptivă

admin

”Starea de incertitudine persistă. Rezultatul ultimei analize ADN nu aduce clarificări”

admin

Decizie de ultimă oră! DIICOT București preia ancheta crimelor din Caracal

admin

La mai puțin de două luni de când ocupă această funcție, șeful Poliției Caracal se pensionează

admin

Criminalul tinerei din Bragadiru a fost prins în Mamaia. Ce a scris bărbatul pe o foaie și de ce nu a furat bolidul Manuelei Mustăţea

admin

”Sunt foarte mulți oameni care conștientizează aceste grave derapaje de la statul de drept”

admin

Tragedie feroviară. Șase persoane au murit după ce un tren a deraiat și a intrat într-o casă

admin

A câștigat 4 milioane de lire la loto, iar după o săptămână a ajuns om al străzii!

admin

Alocațiile pentru copii se majorează! Când se va întâmpla asta

admin

Încă o alertă teroristă în Anglia! Au fost evacuate două universități VIDEO

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult