Opinia Gorjului

Conducerea Spitalului Județean de Urgență, decapitată. „Este un nou început pentru spital“

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a demisionat. Este vorba de Valentin Popa, membru și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului, Daniela Stricescu, reprezentant al Consiliului Județean Gorj în organismul de conducere. Demisiile acestora au fost anunțate în ședința de ieri a Consiliului Județean. De asemenea, ar mai fi demisionat, conform unor surse, Madi Huzu, directorul medical, Ion Borhină, directorul de îngrijiri medicale, iar săptămâna viitoare urmează să-și prezinte demisia săptămâna viitoare.

Valentin Popa se afla în cadrul Consiliului de Administrație de la înființarea acestuia. Acesta a invocat motive personale în luarea deciziei. „Am demisionat. Sunt de la înființare în Consiliul de Administrație, din anul 2010. Hotărârea mea era luată de mult, dar a trebuit să găsesc momentul potrivit. Trebuia să plec de mai mult timp din funcția respectivă și a fost greșeala mea că nu am plecat“.

Corpul de Control a constatat că era incompatibil

Valentin Popa este consilier județean și președintele sindicatului Sanitas, dar și angajat al Spitalului Județean. Corpul de control al Ministrului Sănătății a constatat în raportul întocmit că exista o situație de incompatibilitate a acestuia. Valentin Popa a spus că nu a demisionat din acest motiv, pentru că această situație a fost verificată de Agenția Națională de Integritate: „Nu are nicio legătură cu raportul Corpului de Control, care nu stabilește nicio vinovăție cumva a Consiliului de Administrație. Se vorbește de o incompatibilitate a mea, care vor fi verificate de Agenția Națională de Integritate. Eu am mai fost verificat de ANI, iar răspunsul a fost nu“.

Proiect de hotărâre privind revocarea

Grupul consilierilor liberali aveau pregătit, la ședința de ieri, un proiect de hotărâre pentru revocarea celor doi reprezentanți, dar nu a mai fost nevoie de dezbaterea acestuia, ca urmare a demisiei acestora: „Grupul consilierilor PNL a inițiat un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor Consiliului Județean în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de urgență Târgu Jiu și numirea altor membri. Proiectul a fost discutat și avizat în comisiile de specialitate ale Consiliului Județean. Înaintea ședinței de plen, domnul Valentin Popa, care este consilier județean și președintele Consiliului de Administrație, a demisionat din funcția de președinte al Consiliului de Administrație, iar președintele Consiliului Județean a propus scoaterea de pe ordinea de hotărâre, lucru care s-a și întâmplat“.

Cei doi membri titulari, desemnați luna viitoare

Președintele Consiliului Județean Gorj, Mihai Popescu, a precizat că în ședința din luna decembrie vor fi desemnați noii reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj în cadrul Consiliului de Administrație: „Revocarea nu mai avea rost, pentru că cei doi membri titulari din Consiliul de Administrație desemnat de Consiliul Județean Gorj și-au înaintate demisiile, urmând a desemna prin hotărâre de Consiliul Județean din luna decembrie cei doi membri și pe cei doi supleanți. Este un nou început pentru spital și trebuie să vină o echipă nouă care să pună în aplicare tot ce înseamnă un management performant apropiat de oameni, atât de cei care lucrează în spital, dar și de oamenii din județul Gorj“.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Principalele componente ale laboratorului genetic care va depista infecţiile cu COVID-19 au sosit

admin

Vindea lichid de parbriz drept alcool sanitar!

admin

Moment de reculegere pentru polițistului din Timiș căzut la datorie

admin

În arest după ce au agresat un tânăr pe o stradă din Târgu Jiu

admin

Primii bani pentru primăriile din județ. Vezi aici cât a primit fiecare localitate!

admin

Octogenar dat dispărut. A plecat cu mașina și nu s-a mai întors

admin

Ministrul sănătății la Gorj: Vin săptămâna viitoare. Nu va fi inopinat, nu vreau să facă infarct cineva

admin

Buget votat. Consiliul Județean dispune de 160 de milioane de lei

admin

Niculae Bădălău: „ Modernizăm Sadu, creăm locuri de muncă”

admin

Mihai Prunariu renunță la greva foamei, dar va protesta zilnic în fața Primăriei

admin

Un nou maxim istoric pentru EURO

admin

Polițist din Tismana depistat cu noul coronavirus

admin

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Manelistul Dan Pitic a fost arestat după ce a fost prins cu euro falși

admin

Fostul Prefect de Gorj, Toni Greblă, a fost achitat definitiv

admin

Complexul Energetic Oltenia a economisit aproximativ 60 de de milioane de euro

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult