23 ianuarie 2020
Opinia Gorjului

Conducerea Spitalului Județean de Urgență, decapitată. „Este un nou început pentru spital“

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a demisionat. Este vorba de Valentin Popa, membru și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului, Daniela Stricescu, reprezentant al Consiliului Județean Gorj în organismul de conducere. Demisiile acestora au fost anunțate în ședința de ieri a Consiliului Județean. De asemenea, ar mai fi demisionat, conform unor surse, Madi Huzu, directorul medical, Ion Borhină, directorul de îngrijiri medicale, iar săptămâna viitoare urmează să-și prezinte demisia săptămâna viitoare.

Valentin Popa se afla în cadrul Consiliului de Administrație de la înființarea acestuia. Acesta a invocat motive personale în luarea deciziei. „Am demisionat. Sunt de la înființare în Consiliul de Administrație, din anul 2010. Hotărârea mea era luată de mult, dar a trebuit să găsesc momentul potrivit. Trebuia să plec de mai mult timp din funcția respectivă și a fost greșeala mea că nu am plecat“.

Corpul de Control a constatat că era incompatibil

Valentin Popa este consilier județean și președintele sindicatului Sanitas, dar și angajat al Spitalului Județean. Corpul de control al Ministrului Sănătății a constatat în raportul întocmit că exista o situație de incompatibilitate a acestuia. Valentin Popa a spus că nu a demisionat din acest motiv, pentru că această situație a fost verificată de Agenția Națională de Integritate: „Nu are nicio legătură cu raportul Corpului de Control, care nu stabilește nicio vinovăție cumva a Consiliului de Administrație. Se vorbește de o incompatibilitate a mea, care vor fi verificate de Agenția Națională de Integritate. Eu am mai fost verificat de ANI, iar răspunsul a fost nu“.

Proiect de hotărâre privind revocarea

Grupul consilierilor liberali aveau pregătit, la ședința de ieri, un proiect de hotărâre pentru revocarea celor doi reprezentanți, dar nu a mai fost nevoie de dezbaterea acestuia, ca urmare a demisiei acestora: „Grupul consilierilor PNL a inițiat un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor Consiliului Județean în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de urgență Târgu Jiu și numirea altor membri. Proiectul a fost discutat și avizat în comisiile de specialitate ale Consiliului Județean. Înaintea ședinței de plen, domnul Valentin Popa, care este consilier județean și președintele Consiliului de Administrație, a demisionat din funcția de președinte al Consiliului de Administrație, iar președintele Consiliului Județean a propus scoaterea de pe ordinea de hotărâre, lucru care s-a și întâmplat“.

Cei doi membri titulari, desemnați luna viitoare

Președintele Consiliului Județean Gorj, Mihai Popescu, a precizat că în ședința din luna decembrie vor fi desemnați noii reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj în cadrul Consiliului de Administrație: „Revocarea nu mai avea rost, pentru că cei doi membri titulari din Consiliul de Administrație desemnat de Consiliul Județean Gorj și-au înaintate demisiile, urmând a desemna prin hotărâre de Consiliul Județean din luna decembrie cei doi membri și pe cei doi supleanți. Este un nou început pentru spital și trebuie să vină o echipă nouă care să pună în aplicare tot ce înseamnă un management performant apropiat de oameni, atât de cei care lucrează în spital, dar și de oamenii din județul Gorj“.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Premieră medicală la Târgu Jiu

admin

Consilier prins cu salvările furate, în curte

admin

DACIAN CIOLOȘ, LA TÂRGU JIU

admin

Bătută de fostul iubit, la serviciu

admin

Decizie finală în dosarul lui Liviu Dragnea! Șeful PSD, emoționat până la lacrimi!

admin

Condamnat pentru viol, luat de acasă

admin

Romanescu despre Stadionul Municipal: eu, ca primar, nu mă mai grăbesc!

admin

Drumul expres Târgu Jiu-Craiova, șantier din 2021

admin

Reținut după ce și-a amenințat cu moartea fosta soție

admin

Pronunțarea definitivă în dosarul lui Toni Greblă, amânată pentru 24 iunie

admin

Bătută de soț, a refuzat emiterea unui ordin de protecție

admin

Grevă japoneză la cariera Lupoaia. „Nu se mai poate lucra în aceste condiții“

admin

SE ÎNTORC PLOILE ȘI NINSORILE

admin

Condamnat pentru evaziune, ridicat de polițiști

admin

Urmărit pentru tentativă de viol, prins în Gorj

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult