29 martie 2020
Opinia Gorjului

Comunicat MAE: mesaj pentru români, după ce în Guvernul din Italia a decretat starea de urgență

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că Guvernul din Peninsulă a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia unor noi cazuri de infecţie cu COVID-19 (coronavirus) concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto.

Măsurile suplimentare luate de autorităţile italiene în vederea restrângerii focarelor şi prevenirii răspândirii virusului includ interdicţia de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităţilor sportive sau recreative, suspendarea cursurilor şcolare şi emiterea de alerte pentru urgenţă sanitară care sfătuiesc cetăţenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri. Cetăţenii cu simptome care pot indica infectarea cu coronavirus sunt rugaţi să NU se prezinte pe cont propriu la unităţile spitaliceşti, ci să apeleze numerele verzi regionale puse la dispoziţie de către autorităţi astfel: pentru Lombardia la 800.89.45.45, iar pentru Veneto la 800.46.23.40. De asemenea, cetăţenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se furnizează informaţii în limbile italiană şi engleză. Aceste numere trebuie apelate doar în caz de necesitate”, anunţă MAE.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea site-urilor Ministerului italian al Sănătăţii, al Serviciului de Protecţie Civilă şi al autorităţilor regionale competente din regiunile în care s-au înregistrat cazuri cu persoane infectate cu noul COVID-19: Lombardia, Veneto, Piemonte, Emilia Romagna, Trentino Alto Adige, Lazio. Totodată, se recomandă respectarea cu stricteţe a indicaţiilor furnizate de autorităţile italiene competente.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare Trieste: +39 340 8821688; Milano: +39 366108 1444; Torino: +39 338 756 8134; Bologna: +39 349 1178220; Bari: +39 334 604 2299; Catania: +39 320 965 3137.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Detalii-bombă în cazul Caracal. Bunicul Luizei Melencu, supravegheat cu microfoane de către DIICOT. Care este motivul șocant

admin

Cazul Caracal. Tonel Pop aruncă bomba! S-au găsit rămășițele unei a treia victime? Ancheta ajunge în Germania…

admin

Mama Alexandrei Măceşanu a fost sunată, joi, de un bărbat! Ce i-a spus la telefon întrece orice imaginaţie

admin

Incredibil! Ce declarații a făcut Gheorghe Dincă în fața procurorilor

admin

Ai cotizat între 10 și 15 ani la stat? Vezi ce pensie îți revine conform noii Legi a pensiilor. Pensionarea anticipată se va putea realiza doar cu penalizări

admin

Coronavirusul a făcut ravagii în Italia! Oamenii nu mai ies din case, iar magazinele sunt goale

admin

Facebook și Instagram au picat în mai multe țări, inclusiv în România

admin

Luiza trăiește?! Ce SMS au primit aseară părinții elevei răpite de Gheorghe Dincă: “Acum, mă..”

admin

Mai mulţi abonaţi din reţeaua Orange, nu pot suna sau intra pe internet

admin

Se schimbă regulile pentru popririle de la ANAF!

admin

Se amână Brexit-ul! Ce trebuie să știe toți românii din UK

admin

Andreea Antonescu a vorbit despre moartea tatălui, negocierile cu Playboy și cum a descoperit-o fetița ei în revista pentru adulți

admin

Coronavirus în România. Care este ultimul bilanț al cazurilor confirmate

admin

Bărbat de 64 de ani, prins în timp ce se masturba pe plaja Modern, din Constanța!

admin

Vrei să ajungi milionar în dolari? Urmează exemplul acestui hacker. Nu face nimic ilegal! “Sunt foarte mândru că…”

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult