24 august 2019
Opinia Gorjului

Comisia Europeană a finalizat pregătirile în eventualitatea unui BREXIT fără acord

Comisia Europeană (CE) și-a încheiat luni, 25 martie, pregătirile în vederea scenariului unui Brexit fără niciun acord, deoarece este din ce în ce mai probabil ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană (UE) fără niciun acord la 12 aprilie.

Scenariul ”Brexit fără acord” nu este de dorit, însă Uniunea Europeană este pregătită și pentru o asemenea eventualitate.

„În același timp, Comisia furnizează în continuare sprijin administrațiilor publice pentru propriile lor acțiuni de pregătire și îndeamnă toți cetățenii și toate întreprinderile din UE să se informeze în continuare cu privire la consecințele unui posibil scenariu fără acord și să își ducă la capăt activitățile de pregătire pentru această eventualitate. În felul acesta, Comisia dă urmare concluziilor Consiliului European (articolul 50) de săptămâna trecută, în care se solicită continuarea eforturilor pentru asigurarea pregătirii și a contingenței. Scenariul fără acord nu este de dorit, dar UE este pregătită pentru această eventualitate”, au anunțat reprezentanții CE, într-un comunicat de presă.

În urma solicitării care i-a fost adresată de prim-ministrul Theresa May, Consiliul European (articolul 50) a convenit joi, 21 martie, să prelungească până la 22 mai 2019 data ieșirii Regatului Unit din Uniune, cu condiția aprobării în Camera Comunelor, până la 29 martie 2019, cel târziu, a Acordului privind retragerea.

O prelungire până la 12 aprilie 2019

Dacă Acordul privind retragerea nu va fi aprobat de Camera Comunelor până la data menționată, Consiliul European a convenit să acorde Marii Britanii o prelungire până la 12 aprilie 2019, care ar trebui să indice o cale de urmat înainte de această dată.

„Uniunea Europeană speră în continuare că acest scenariu nu se va concretiza, deoarece acest lucru înseamnă că, în cazul în care Acordul de retragere nu este ratificat până vineri, 29 martie, este posibil ca Marea Britanie să iasă din UE fără niciun acord la 12 aprilie. UE s-a pregătit pentru acest scenariu și a rămas unită pe toată durata acestor acțiuni de pregătire. În prezent, este important ca toată lumea să fie pregătită pentru această eventualitate și să conștientizeze consecințele practice ale unui scenariu fără niciun acord”, au mai subliniat reprezentanții CE.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Procurorii au găsit un sac cu oase și cenușă în pădurea indicată de Gheorghe Dincă

admin

Un bărbat acuză un taximetrist că ar fi refuzat să ducă cu mașina o fetiță cu autism. „Nu duc handicapaţi”

admin

Sfinții 40 de Mucenici. Tradiții și obiceiuri

admin

Jale în România. A murit și el. Din păcate, decesul tocmai a fost confirmat

admin

Kim Kardashian şi-a uitat copilul în restaurant! Când și-a dat seama că fetița nu este cu ea

admin

Simona Halep și-a găsit antrenor. Cu cine va colabora fostul lider WTA

admin

Mutare bombă la TV! Vedeta a plecat de la Observatorul Antenei 1 la rivala Pro TV

admin

Top Forbes 2019. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume pentru al doilea an consecutiv

admin

“Gheorghe Dincă a omorât cel puțin 5 tinere, iar în spatele lui este o femeie”. Ioan Burculeț aruncă bomba în cazul crimelor din Caracal

admin

„Vroia să mă strângă de gât, să mă dea cu capul de masă!”

admin

Accident înfiorător în Pitești! Doi elevi de clasa a XII-a, iubiți, și mama unuia dintre ei, au fost striviți de un TIR!

admin

Cum a ajuns o pensionară de 72 de ani din Oradea cel mai vânat traficant de droguri din România!

admin

Ionel Ganea, dus de urgență la spital. I s-a făcut rău după ce s-a prezentat la procesul de divorț: “Criză de epilepsie…”

admin

Bombă în cazul crimelor din Caracal! Gheorghe Dincă a recunoscut a patra victimă. Incredibil cine este

admin

Tragedie în Olt. O femeie de 75 de ani a murit arsă de vie

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult