Opinia Gorjului

Clubul Pandurii, scăpat de insolvenţă

FIFA a anulat sancțiunile anunțate pentru clubul Pandurii Târgu Jiu, după ce doi foști jucători au depus memorii, pentru salarii restante de aproximativ 80.000 de euro, la care se adăugau penalități. Pandurii au scăpat și de depunctare.

Incolvența Pandurilor a salvat clubul de la depunctare și retrogradare. Sârbii Gordan Bunoza şi Nikola Vasiljevic au cerut salarii restante și depunctarea echipei gorjene, care a fost somată, inițial, să achite datoriile către fotbaliști, până la sfârșitul lunii mai. Datoriile datează din perioada 2016, când președintele Clubului Pandurii era Narcis Răducan, cel care a dus Pandurii în insolvență. Comisia de Disciplină din cadrul FIFA a decis, ulterior, închiderea definitivă a procedurii declanșate împotriva Pandurilor, stabilind că cei doi jucători trebuie să-și recupereze restanțele, în cadrul procedurii de insolvență, în care se află clubul gorjean.

„După o analiză atentă a documentaţiei prezentate de către părţile implicate, luăm notă de faptul că obligaţiile financiare ale CS Pandurii către jucătorul Gordan Bunoza au fost create înainte de începerea procedurii de insolvenţă şi, prin urmare, trebuie să fie considerate obiect al acestei proceduri. Ca regulă generală, Comisia de Disciplină a FIFA nu se poate ocupa de cazurile care implică cluburi aflate în procedură de insolvenţă.

În numele preşedintelui Comisiei de Disciplină, regretăm cele întâmplate şi vă informăm că procedurile disciplinare actuale sunt declarate închise ca urmare a faptului că CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în procedură de insolvenţă, desfăşurată în conformitate cu prevederile aplicate de legislaţia naţională din România”, se arată în motivarea deciziei FIFA, înaintată Federației Române de Fotbal. De asemenea, Pandurii au scăpat și de depunctare. Clubul fusese înștiințat, inițial, că riscă 9 puncte penalizare, ceea ce l-ar fi dus la retrogradare.

Sursa Tele 3

Articole recomandate

Se finalizează sau nu lucrările la stadion?

admin

Oficialii de la Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal și-au amânat vizita

admin

Echipe de baschet susținute de CSM Târgu Jiu

admin

Campionul la atletism care se antrenează pe aleile parcului din Tg-Jiu

admin

Pandurii a scăpat de depunctare și retrogradare

admin

Simona Halep aduce primul punct României, în Fed Cup! A ”spulberat-o” pe Nladenovic!

admin

ÎNCĂ O ȘEDINȚĂ PENTRU NUMIREA LUI BĂLĂEȚ

admin

C.S.M. cere două milioane la buget

admin

Pandurii Tg-Jiu, învinsă acasă

admin

Pugilistul gorjean Alex Gabroveanu, la o nouă victorie prin K.O.

admin

Se caută sponsori pentru sportul gorjean

admin

După FCSB, Universitatea Craiova vrea acces la stadionul din Târgu Jiu.

admin

Încă un pas spre omologarea stadionului

admin

Bălăeț: Ar fi bine ca de sport să se ocupe sportivi

admin

Pandurii a scăpat de depunctare

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult