Opinia Gorjului

Ce este și cum se completează formularul PLF. Devine obligatoriu și în România luna asta

Raed Arafat a anuțat că formularul PLF (Passenger Locator Form)  va deveni obligatoriu pentru toți românii care se întorc în țară de sărbători și nu numai. Iată pașii de urmat pentu completarea formularului.

Formularul PLF (Passenger Locator Form) a devenit obligatoriu în multe țări din Uniunea Europeană. Raed Arafat a anuțat condițiile de intrare în țară pentru românii care revin în România, de sărbători și care vor deveni obligatorii începând cu data de 20 decembrie.

Cum trebuie completat formularul PLF (Passenger Locator Form)

Trebuie selectată ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători. În funcţie de răspunsul dumneavoastră: pentru ţările care au propriul PLF, site-ul PLF european vă va redirecţiona către site-ul naţional şi va trebui să urmaţi instrucţiunile furnizate. Pentru ţările care nu au propriul PLF, acesta va fi completat online pe site-ul european, potrivit epochtimes-romania.com.

Va trebui să vă înregistraţi pe site-ul european PLF cu o adresă de e-mail şi o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată. Pentru a valida şi finaliza înregistrarea, va trebui să faceţi clic pe link-ul trimis la adresa de e-mail furnizată.

  •  informaţii despre mijloacele de transport şi despre călătorie
  •  informaţii personale;
  •  informaţii de contact;
  • informaţii privind adresa permanentă;
  •  cazare anterioară;
  •  adresă temporară;
  •  tovarăşi de călătorie;
  •  informaţii de contact în caz de urgenţă.

După completarea datelor, se apasă pe butonul de trimitere, după care veţi primi apoi un e-mail de confirmare a trimiterii PLF. Veţi primi PLF cu codul QR prin e-mail, care va putea fi și descărcat și imprimat pe o foaie de hârtie.

Implementarea PLF are rolul de a putea identifica persoana, dacă a fost în apropierea unui caz COVID în timpul unei călătorii la bordul oricărui mijloc de transport. Mai exact, formularul PLF este necesar pentru orice persoană care intră într-o ţară din UE pe calea aerului, pe mare (feriboturi şi croaziere) sau pe uscat (autobuz, tren, maşină). De asemenea, pentru a verifica exact condițiile și restricțiile de intrare în statul membru al UE în care doriţi să călătoriţi, vizitaţi site-ul web Re-open EU al UE.

Formularul se completează înaintea oricărei călătorii, iar în cazul unei familii  cu mai mulți membri este posibil completarea unui singur formular  în care să fie incluse datele fiecărui membru al familiei. La fel se va completa formularul respectiv și în cazul unor grupuri care călătoresc împreună.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Informații noi despre misteriosul mesaj trimis de pe telefonul Luizei Melencu. Familia tinerei se roagă neîncetat să fie găsită în viață

admin

Coronavirus în România, 10 iunie. Bilanțul infectărilor a ajuns la 20.945. Din cauza COVID-19 și-au pierdut viața 1.360 persoane

admin

Viața bate filmul! O femeie din Constanța și-a păcălit soțul că este sechestrată ca să-i dea o ”lecție”

admin

Ultimele ore din viața Denisei, fata de 15 ani găsită spânzurată într-o pădure. Prietena ei cea mai bună a spus tot: „A dansat goală pe mașină”

admin

Vești proaste pentru români! De la 1 ianuarie se scumpește energia electrică

admin

Incident grav la telecabina din Bușteni. 10 persoane au fost coborâte cu ajutorul salvamontiștilor

admin

Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu ai voie să faci

admin

Declarațiile unui medic epidemiolog: ”Dacă 90% din oameni ar face acest lucru, am bloca transmiterea coronavirusului”

admin

Pastila anti-COVID dezvoltată de Pfizer, eficientă și în cazul variantei Omicron

admin

Alertă de la MAE. Atenţie mare dacă plecaţi în Grecia sau Portugalia, în minivacanţa de Paşte

admin

“5Gang: Un altfel de Crăciun” rămâne pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

admin

OFICIAL. În ce țări vom putea călători fără carantină și izolare. Zborurile suspendate către aceste destinații, reluate din 7 iulie

admin

După 10 zile de la începerea anului școlar peste 3.300 de elevi și preșcolari au fost confirmați cu Covid

admin

Logodnicul Elenei Marin de la Survivor România dă cărțile pe față! Dedesubturile relației dintre el și Faimoasă. „Noi ne-am împăcat, iar la scurt timp ea a plecat”

admin

Ordonanța Militară nr 10. Zborurile cu avionul, interzise în și din următoarele țări

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult