Opinia Gorjului

Cât a plătit Orban pentru sticla de whisky de la petrecerea din Guvern. E veche de 12 ani și…

Fotografia în care premierul Ludovic Orban și câțiva miniștri beau și fumează într-un birou de la Guvern a ajuns subiectul acestor zile. Orban a recunoscut greșala, spunând că a încălcat legea pentru că își sărbătorea onomastica. Premierul i-a cinstit pe oamenii de lângă el, între altele, cu whisky.

Cât costă, însă, o sticlă de whisky Lavagulin pe care Orban a pus-o pe masă și se poate distinge, ușor, în fotografia ”buclucașă”? Nu mai puțin de 656 de lei a scos din buzunare premierul pentru acel whisky vechi de 12 ani, Lavagulin Special Release. Sursele impact.ro spun că nu ar fi fost vorba de doar o sticlă, ci chiar de patru bucăți!

Ludovic Orban și câțiva miniștri apropiați lui au rămas mască atunci când pe Facebook a apărut fotografia dintr-un birou de la Guvern, unde îi prezenta la un mic chef, cu whisky, ceva de papa și țigări. Orban e surprins fumând, la fel și un ministru, doar că între degetele lui se afla un trabuc. Inițial, premierul a spus că nu știe despre ce e vorba, apoi a recunoscut tot.

Fusese ziua lui de naștere și i-a invitat pe câțiva miniștri la un păhărel într-unul dintre birourile Guvernului. A dezvăluit că la mica petrecere au participat 10-12 miniștri. În fotografia devenită virală apar următorii membri ai guvernului: Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Raluca Turcan, vicepremierul României, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, și, bineînțeles, premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban, petrecere cu whisky la Guvern. A fost amendat

Ludovic Orban, premierul României, a primit două amenzi, una pentru că nu a purtat mască în spațiu închis, alta, pentru că a fumat acolo. Suma totală a fost de 3.000 de lei, pe care premierul a achitat-o.

Cum s-a ajuns la sancțiunea lui Ludovic Orban? Chiar el s-a dus la Secția 1 de Poliție, de care aparține Guvernul, și a făcut autodenunț. Mai mult, premierul a cerut să-i fie aplicate amenzile maxime și așa s-a ajuns la suma de 3.000 de lei. Pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile publice amenda maximă este de 2.500 de lei, iar pentru fumat, de 500 de lei.

”Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.  Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție.”

Vor fi amendați și miniștrii care se aflau cu Orban în acel birou de la Guvern? Pentru asta, ei trebuie să se prezinte la Secția de Poliție și, cel mai sigur, o vor face săptămâna viitoare.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Cresc pensiile pentru toți pensionarii! Vezi cât va fi majorarea și când intră în vigoare

admin

Ministerul Educației a publicat baremele de rezolvare pentru simularea la Evaluarea Națională

admin

Anchetatorii au deschis un nou dosar penal pe numele lui Gheorghe Dincă

admin

Coronavirus în România. Bilanțul negru a ajuns la 1056

admin

Ultima oră. Numărul deceselor din România provocate de coronavirus a ajuns la 282

admin

Meșterul Manole de Caracal! Gheorghe Dincă, acuzat că le-a zidit pe Alexandra și Luiza în tencuiala casei

admin

Poliţişti din Coşoveni, acuzaţi că i-au rupt mâna unui bărbat agresiv

admin

Simona Halep aduce primul punct României, în Fed Cup! A ”spulberat-o” pe Nladenovic!

admin

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume a murit în timpul unei operații de mărire a penisului!

admin

Alte 3 persoane au murit din cauza coronavirusului. Numărul morților în România a ajuns la 37

admin

Două bombe, de câte 50 de kilograme fiecare, în stare de funcționare, găsite în județul Bacău

admin

Rechizite gratuite în valoare de 250 de lei, pentru elevii din România. Ce trebuie să facă părinții

admin

A înlemnit în aeroport! A ratat cu 2 minute avionul prăbușit în Etiopia și a făcut scandal! Povestea uluitoare a ”supraviețuitorului”

admin

Un bărbat din Gorj a fost dus la audieri, după ce a speriat clienții unui bar cu un pistol de jucărie

admin

Veste bună pentru profesori! Ministrul Educaţiei a făcut anunțul

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult