22 septembrie 2019
Opinia Gorjului

Campanie de informare a poliției ”10 de zile de mesaje preventive pentru siguranţa elevilor”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a lanseat Campania media informativ-preventivă „10 de zile de mesaje preventive pentru siguranţa elevilor”.

Pentru anul şcolar 2019-2020, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor este una din priorităţile Poliţiei Române stabilite în activitatea de prevenirea a criminalităţii, derulată prin structurile sale de specialitate.

Şcoala, este alături de familie, un mediu important de formare al caracterelor tinere, de asimilare a unor cunoştinţe teoretice, dar şi de socializare şi de educare. Siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar şi în zona adiacentă acestora constituie una dintre condiţiile fundamentale pentru  organizarea unui proces educaţional de calitate, performant. Totodată prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor şi aplicarea cu operativitate a unor măsuri de corecţie pentru minorii autori de infracţiuni,  pot determina cu un grad mare de reuşită formarea unor generaţii de tineri care resping tentaţiile ilicite şi anturajele delincvente.

Scopul campaniei este informarea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor din judeţul Gorj  şi presupune promovarea informaţiilor şi recomandărilor preventive prin intermediul mass-media. Campania se derulează în perioada 9 septembrie  – 20 septembrie 2019 şi are ca obiect  transmiterea zilnică în mass-media a unor mesaje de informare cu privire la prevenirea  comportamentului deviant, delincvent şi  a infracţiunilor în rândul elevilor, precum şi cu privire la măsurile  de autoprotecţie recomandate a fi luate pentru prevenirea victimizării acestora.

Mesajele vor transmite informaţii referitoare la definirea unor noţiuni precum delincvenţă juvenilă, contravenţie, infracţiune, măsuri educative aplicabile minorilor, victimizare, violenţă şi tipurile acesteia, pornografie infantilă, bullying; principalele tipuri de infracţiuni comise de minori; provocările şi riscurile internetului şi ale reţelelor de socializare; recomandări antivictimale şi antiinfracţionale; educaţie rutieră; context familial şi social favorabil conduitei delincvente.

„Am gândit această campanie în triada poliţie – mass-media – comunitate, oferind fiecărui actor implicat o importanţă deosebită. Timp de 10 de zile dorim să  mai aproape de elevii din învăţământul gorjean, prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, cu informaţii şi recomandări din sfera noastră de activitate. Mesajele vor fi transmise zilnic pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pentru a ajunge în cel mai scurt timp la cât mai mulţi elevi” este mesajul poliţiştilor de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Protest al salariaților clubului Pandurii în fața Primăriei Târgu Jiu

admin

Tot mai mulți sindicaliști din CEO cer declanșarea de proteste

admin

VALIDAREA ȘEFULUI CSM TÂRGU JIU ÎNTÂRZIE

admin

Vârsta de pensionare a minerilor, respinsă în Senat

admin

JAF ARMAT LA SADU | Tele 3

admin

Concurs de reciclare a deșeurilor pentru școlile din Gorj

admin

VALIDAT SAU NU, BĂLĂEȚ TREBUIE PLĂTIT

admin

HOȚ DIN PETROȘANI, CU “LOC DE MUNCĂ” ÎN TÂRGU JIU

admin

Program prelungit la Pașapoarte

admin

Impozite cu până la 500% mai mari pentru clădirile și terenurile neîngrijite

admin

PESTE DOUĂ MILIOANE DE LEI LA EUROPARLAMENTARE

admin

CONTINUĂ RECRUTĂRILE LA FABRICA DIN ROVINARI

admin

Campania de strângere de fonduri încheiată cu succes pentru echipa de robotică „Technogods“

admin

Crengi și rădăcini, transformate în lucrări de artă. Sculpturile, prezentate în cadrul unei expoziții

admin

INVESTIȚIA DE PE RÂUL JIU, ÎN PERICOL

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult