24 februarie 2020
Opinia Gorjului

Biroul Electoral Central a RESPINS alianța USR-PLUS

Biroul Electoral Central a decis că alianța USR-PLUS nu poate intra în alegeri, iar cele două partide vor fi nevoite să meargă separat.

”Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi în mod abuziv respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România.

N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide și voința celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianța 2020 USR PLUS, de „Fără Penali“, de „Oameni Noi“, de tot ceea ce înseamnă această Alianță și de toate speranțele care sunt legate de ea.

Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preț și prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri. Mai întâi, au încercat, luni în șir, să împiedice înregistrarea Mișcării România Împreună (RO+). De data asta, blochează Alianța 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votați, dar și dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susținerea a aproximativ 20% dintre români.

Este un act profund nedemocratic prin care se încearcă să fim scoși din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să mențină echilibrul democratic.

Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte și avem încredere că judecatării vor îndrepta abuzul comis de BEC. Vom merge mai departe și dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalți. Vom merge alături în campanie și vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali și fără hoție și suntem dispuși să ne batem până la capăt pentru asta.”, arată reprezentanții alianței.

Articole recomandate

Dăncilă: Dacă nu primim votul de încredere, Guvernul rămâne în forma iniţială

admin

Cioloș: Nu cred că e suficient promovat Ansamblul. Aș susține o asociație a cetățenilor

admin

Marcel Ciolacul este noul președinte interimar al PSD

admin

Aurel Popescu: „Romanescu este permanent în campanie electorală”

admin

Dăncilă: ”Promisiunea este datorie curată. Dacă ministrul Cuc a promis ceva, acel lucru se va realiza!”

admin

Ciprian Florescu a fost numit secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului

admin

Funcționarii Primăriei comunei Bumbești Pițic, ocupați cu prepararea mâncării

admin

Primarul comunei Bîlteni a încasat un spor de 32.000 de lei

admin

Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la alegerile prezidențiale

admin

Mesaj pentru Marcel Romanescu : „E liber să facă ce vrea”

admin

Rezultate parțiale alegeri europarlamentare 2019: PNL pe primul loc, după centralizarea a peste 96 la sută din voturile exprimate

admin

Marcel Romanescu se mai vrea o dată primar, dar fără să fie la mâna lui Vîlceanu. Vezi cum îi răspunde liderul de la Gorj

admin

Tudor: Romanescu nu a învins PSD la Târgu Jiu, ci l-a învins pe Dan Vîlceanu. Romanescu: Și la bine și la rău mergem împreună, orice ar fi!”

admin

Budăi vine să stea de vorbă cu minerii

admin

Angajații Primăriei Târgu Jiu, folosiți în luptele politice dintre șefi

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult