31 martie 2020
Opinia Gorjului

Bărbatul arestat că a lovit cu sabia doi hunedoreni, tată și fiu, pus în libertate

Bărbatul din Bumbești Jiu care a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru că a lovit cu sabia doi hunedoreni, tată și fiu, aflați la cules de trufe într-o pădure din localitatea Bengești Ciocadia, a fost pus în libertate.

Constestația acestuia împotriva măsurii arestării preventive a fost admisă de Tribunalul Gorj: „Admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat Hotoboc Claudiu Vasile, împotriva încheierii nr. 10 din 10 Octombrie 2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Novaci în dosarul nr. 1832/267/2019.

Desfiinţează încheierea şi rejudecând: Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Hotoboc Claudiu Vasile. Ia faţă de inculpatul Hotoboc Claudiu Vasile măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14.10.2019 şi până la 12.12.2019, inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

2. să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; 3. să se prezinte la Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Gorj, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: 1. să nu depăşească limitele teritoriului României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi. 2. să nu se apropie de persoanele vătămate C. M. F. şi C. A. D. şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. 3. să nu se apropie de martorii C.A., P. G., M. G. A., C. I. S., T. A. şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Respectarea măsurii şi a obligaţiilor va fi verificată de Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Gorj. Dispune punerea în libertate a inculpatului Hotoboc Claudiu Vasile de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 3/UP emis la data de 10.10.2019 de Judecătoria Novaci în dosarul nr.1832/267/2019, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă“, se arată în sentința instanței de judecată.

S-a ales cu tăieturi la degete

Evenimentul a avut loc pe data de 9 octombrie într-o pădure din Bengeşti Ciocadia. Mai multe persoane au venit cu maşinile de teren şi au început să-i lovească pe cei doi. Tânărul, de 24 de ani, a suferit tăieturi la patru degete de la mâna dreaptă, iar tatăl acestuia a fost lovit în zona capului cu un obiect contondent. Cei doi au ajuns la spital, tânărul fiind transportat la o unitate medicală din Craiova.

Poliţiştii au identificat doi bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea faptelor, care vor fi conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ca urmare a evenimentului produs pe raza comunei Bengeşti Ciocadia, pe un teren forestier, au continuat cercetările în cauză şi au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 34 de ani, din Bumbeşti Jiu, bănuit de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Copil înecat într-o piscină

admin

Cinci bărbați reținuți pentru că s-au bătut în târgul din Drăgotești

admin

Două tinere au furat haine pentru copii de 2.000 de lei

admin

Poliția a aplicat trei amenzi pentru organizarea unei petreceri de logodnă în cartierul Obreja

admin

Scene terifiante la o petrecere de burlaci, în Gorj! Viitorul mire a fost bătut până a rămas fără un rinichi. Nunta a fost anulată!

admin

Ani grei de închisoare pentru o grupare de proxeneți

admin

Amendați pentru că au tulburat liniștea publică

admin

Pentru a încasa polița de asigurare și-a incendiat mașina

admin

Acțiune ISU pentru a îndepărta o serie de elemente de la acoperișul unui bloc din Târgu Jiu

admin

Reținut pentru amenințare

admin

Femeie internată în spital, agresată de soț. A venit cu un briceag

admin

A ajuns în penitenciar pentru că a condus un vehicul având acest drept suspendat și sub influența alcoolului

admin

Au furat piese auto dintr-o hală din comuna Polovragi

admin

Munceau la negru într-o cramă din Târgu Jiu

admin

A murit nea Adam, , cunoscutul biciclist!

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult