31 martie 2020
Opinia Gorjului

Autoritățile locale și angajații MAI, în alertă

Reprezentanţii autorităţilor locale şi angajaţii MAI vor monitoriza situaţia din teren în vederea intervenţiei prompte în contextul prelungirii, până duminică dimineaţă, a atenţionărilor meteo privind instabilitatea atmosferică în cea mai mare parte a ţării, precum şi creşterea debitelor unor râuri peste limitele admise.

„Vor fi supravegheate cursurile râurilor unde există risc de inundaţii şi, dacă se impune, vor fi evacuate preventiv persoanele ale căror locuinţe se află în zonele inundabile. În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Persoanele din zonele vizate de avertizări trebuie să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi a rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale”, a precizat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

MAI recomandă cetăţenilor să urmărească cu atenţie anunţurile autorităţilor şi să respecte indicaţiile acestora, astfel încât să fie evitate situaţiile de risc, iar şoferilor să se intereseze din timp despre starea vremii atunci când intenţionează să plece la drum.

În situaţia manifestării vântului puternic, MAI transmite populaţiei să rămână în spaţii închise, care asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi alte date utile despre manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore, a mai precizat Dajbog.

Conform MAI, ieri a intrat în vigoare o atenţionare cod galben valabilă până vineri dimineaţă, la ora 6,00, care vizează cantităţi de apă însemnate şi manifestări de instabilitate accentuată pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Teleorman, Giurgiu şi pentru zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

Meteorologii au anunţat în această dimineaţă şi prelungirea până duminică, 19 mai, ora 10,00, a informării meteorologice care vizează manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, iar local şi temporar averse, descărcări electrice, intensificării de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Gigel Capotă a fost demis !

admin

Bărbatul din Gorj care a profanat mormântul unui tânăr, de unde a furat 50 de lei, a fost prins

admin

Gândaci în blocul alimentar de la Penitenciarul Târgu Jiu. Control al APADOR-CH

admin

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a fost demis

admin

Bărbat căutat de polițiști, după ce și-a pierdut banii într-un magazin din Gorj

admin

Medic gorjean obligat de instanța de judecată să achite despăgubiri

admin

Băgată în spital de concubin

admin

A încercat să-i păcălească pe polițiști, prezentându-le același aviz de însoțirea a mărfii

admin

Romanescu îi amenință pe viceprimari că îi lasă fără secretare

admin

Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj în control la agenții economici

admin

Târgujienii care și-au anunțat nunta pe un banner au primit “darul”

admin

Satul Pocruia și Mănăstirea Tismana, afectate de inundații

admin

Prins în timp ce conducea cu o viteză de 241km/oră

admin

Spații de agrement de peste 2000 de metri în zona gri a municipiului Târgu Jiu

admin

Reabilitarea DN 67 B Târgu Cărbunești – Drăgășani – Pitești, scoasă la licitație

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult