Opinia Gorjului

Autoritățile locale și angajații MAI, în alertă

Reprezentanţii autorităţilor locale şi angajaţii MAI vor monitoriza situaţia din teren în vederea intervenţiei prompte în contextul prelungirii, până duminică dimineaţă, a atenţionărilor meteo privind instabilitatea atmosferică în cea mai mare parte a ţării, precum şi creşterea debitelor unor râuri peste limitele admise.

„Vor fi supravegheate cursurile râurilor unde există risc de inundaţii şi, dacă se impune, vor fi evacuate preventiv persoanele ale căror locuinţe se află în zonele inundabile. În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Persoanele din zonele vizate de avertizări trebuie să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi a rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale”, a precizat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

MAI recomandă cetăţenilor să urmărească cu atenţie anunţurile autorităţilor şi să respecte indicaţiile acestora, astfel încât să fie evitate situaţiile de risc, iar şoferilor să se intereseze din timp despre starea vremii atunci când intenţionează să plece la drum.

În situaţia manifestării vântului puternic, MAI transmite populaţiei să rămână în spaţii închise, care asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi alte date utile despre manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore, a mai precizat Dajbog.

Conform MAI, ieri a intrat în vigoare o atenţionare cod galben valabilă până vineri dimineaţă, la ora 6,00, care vizează cantităţi de apă însemnate şi manifestări de instabilitate accentuată pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Teleorman, Giurgiu şi pentru zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

Meteorologii au anunţat în această dimineaţă şi prelungirea până duminică, 19 mai, ora 10,00, a informării meteorologice care vizează manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, iar local şi temporar averse, descărcări electrice, intensificării de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Betonul amprentat din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, desprins cu mâna

admin

Au fost depistate de polițiști, 15.200 de țigări netimbrate

admin

Tatăl fetiței reținute a declarat că i se pare prea dură măsura luată de autorități

admin

Prefectura Gorj rămâne fără parcare. Romanescu : „Parcarea ne aparține!”

admin

Soţ şi soţie, internați în spital la Târgu-Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus

admin

Tudor despre spectacolele lui Romanescu: „a reușit să aducă turiști din Bălești, Telești. Cei mai îndepărtați, au venit din Mătăsari”

admin

Afirmații grave despre conducerea Spitalului Județean de Urgență făcute de medicul Bogdan Niculescu

admin

Femeie rănită, după ce o bucată de stâncă s-a desprins și a căzut peste o mașină, pe Defileul Jiului

admin

Cortul amplasat de PSD în centrul orașului a fost furat

admin

A luat 10 la Titularizare, dar nu are asigurat post la catedră

admin

Investiția de la Hurezani, finalizată. S-au cheltuit 200 de milioane de euro!

admin

Târgujienii sunt așteptați în parc pentru a privi Luna prin telescop

admin

Octogenar dat dispărut. A plecat cu mașina și nu s-a mai întors

admin

Managerul „minune“ al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu recunoaște că pătuțurile sunt ruginite

admin

S-a accidentat în timp ce se afla la cules de ciuperci în munți

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult