11 decembrie 2019
Opinia Gorjului

ANM, anunț bulversant. Se întoarce iarna în România. Vreme rea și temperaturi la limita înghețului

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț bulversant despre vremea din România. Odată cu venirea primăverii, toată se aștepta la temperaturi ridicate, însă vremea rea și frigul  o să ne mai viziteze o perioadă.

Specialiştii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 7- 17 martie 2019. Va urma o răcire, după care, în a doua săptămână, valorile termice diurne se vor ridia în termometre.

Prognoza meteo în Banat

Va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 și 8 martie va fi deosebit de caldă, cu maxime, în medie regională, de 19…20 de grade.

Apoi temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10…11 grade în perioada 12 – 14 martie, dar după data de 15 martie este posibilă o nouă încălzire ușoară. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 1 și 4 grade, exceptând nopțile din intervalul 8 – 10 martie, când va fi mai ridicată, de 5…7 grade. Temporar vor fi precipitații în jurul datei de 5 martie, precum și în perioada 9 – 17 martie.

Prognoza meteo în Crişana

Temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 0 și 4 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 martie, când va fi mai ridicată, spre 6…7 grade. Temporar vor fi precipitații pe 4 și 5 martie, precum și în perioada 8 – 17 martie.

Prognoza meteo în Transilvania

Maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 8…9 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între -2 și 0 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când va fi de 1…2 grade. Temporar vor fi precipitații pe 5 și 6 martie, precum și în perioada 9 – 17 martie.

Prognoza meteo în Maramureş

Media regională a temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 0 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar și nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor va fi de 2…4 grade. Se vor semnala precipitații în jurul datei de 5 martie, dar temporar și în perioada 8 – 17 martie.

Prognoza meteo în Moldova

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când se va situa în jurul valorii de 4 grade. Vor fi precipitații slabe în intervalul 11 – 17 martie, dar trecător și pe 6 martie.

Prognoza meteo în Dobrogea

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 2 și 4 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 6 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în intervalul 11 – 17 martie.

Prognoza meteo în Muntenia

Maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 12 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în perioada 11 – 17 martie

Prognoza meteo în Oltenia

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitații slabe pe parcursul celei de-a două săptămâni, pe arii mai extinse în intervalul 11 – 13 martie.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va încălzi și va deveni caldă în perioada 7 – 9 martie, când se vor înregistra maxime medii de 7…10 grade. Apoi maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 0…2 grade în perioada 12 – 17 martie. Media temperaturilor minime se va situa în general între -6 și -4 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar și nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor va fi de -2…2 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 9 – 17 martie, pe arii mai extinse în zilele de 11, 12 și 13 martie, dar trecător și în jurul datei de 5 martie, potrivit ANM.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, în Insulele Filipine

admin

Vești bune de la meteorologi! Cum va fi vremea joi, 7 martie

admin

Ministerul Educației a publicat baremele de rezolvare pentru simularea la Evaluarea Națională

admin

”Sunt foarte mulți oameni care conștientizează aceste grave derapaje de la statul de drept”

admin

Jaf ca-n filme, în Timișoara. Un bărbat a fugit cu 20.000 de euro

admin

Trenul Sighetu Marmației – București a deraiat în Bistrița-Năsăud la trecerea la nivel cu DN 17

admin

A ținut în ea, dar acum Misha a spus în sfârșit adevărul despre divorțul de Connect-R: “Relația mea cu Relu..”

admin

Surpriză de proporții! Ce se întâmplă cu TVR. Decizia radicală a fost luată din cauza audiențelor scăzute

admin

Prima reacție a suspectului în cazul fetelor dispărute la Caracal. Nu o să îți vină să crezi…

admin

Simona Halep și-a găsit antrenor. Cu cine va colabora fostul lider WTA

admin

Un fotbalist român a fost rupt în bătaie chiar în timpul meciului!

admin

Simulare Evaluarea Națională 2019. La ce oră începe examenul la proba de Limba Română

admin

„După ce Gheorghe Dincă a fost arestat, oasele au fost plantate în pădure”

admin

“Cred că Luiza poate fi traficată și nu moartă”

admin

Copii de cinci ani din Argeș și Dâmbovița, exploatați sexual

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult