Opinia Gorjului

ANM, anunț bulversant. Se întoarce iarna în România. Vreme rea și temperaturi la limita înghețului

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț bulversant despre vremea din România. Odată cu venirea primăverii, toată se aștepta la temperaturi ridicate, însă vremea rea și frigul  o să ne mai viziteze o perioadă.

Specialiştii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 7- 17 martie 2019. Va urma o răcire, după care, în a doua săptămână, valorile termice diurne se vor ridia în termometre.

Prognoza meteo în Banat

Va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 și 8 martie va fi deosebit de caldă, cu maxime, în medie regională, de 19…20 de grade.

Apoi temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10…11 grade în perioada 12 – 14 martie, dar după data de 15 martie este posibilă o nouă încălzire ușoară. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 1 și 4 grade, exceptând nopțile din intervalul 8 – 10 martie, când va fi mai ridicată, de 5…7 grade. Temporar vor fi precipitații în jurul datei de 5 martie, precum și în perioada 9 – 17 martie.

Prognoza meteo în Crişana

Temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 0 și 4 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 martie, când va fi mai ridicată, spre 6…7 grade. Temporar vor fi precipitații pe 4 și 5 martie, precum și în perioada 8 – 17 martie.

Prognoza meteo în Transilvania

Maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 8…9 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între -2 și 0 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când va fi de 1…2 grade. Temporar vor fi precipitații pe 5 și 6 martie, precum și în perioada 9 – 17 martie.

Prognoza meteo în Maramureş

Media regională a temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 0 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar și nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor va fi de 2…4 grade. Se vor semnala precipitații în jurul datei de 5 martie, dar temporar și în perioada 8 – 17 martie.

Prognoza meteo în Moldova

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când se va situa în jurul valorii de 4 grade. Vor fi precipitații slabe în intervalul 11 – 17 martie, dar trecător și pe 6 martie.

Prognoza meteo în Dobrogea

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 2 și 4 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 6 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în intervalul 11 – 17 martie.

Prognoza meteo în Muntenia

Maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 12 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în perioada 11 – 17 martie

Prognoza meteo în Oltenia

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitații slabe pe parcursul celei de-a două săptămâni, pe arii mai extinse în intervalul 11 – 13 martie.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va încălzi și va deveni caldă în perioada 7 – 9 martie, când se vor înregistra maxime medii de 7…10 grade. Apoi maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 0…2 grade în perioada 12 – 17 martie. Media temperaturilor minime se va situa în general între -6 și -4 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar și nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor va fi de -2…2 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 9 – 17 martie, pe arii mai extinse în zilele de 11, 12 și 13 martie, dar trecător și în jurul datei de 5 martie, potrivit ANM.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Bilanț decese coronavirus în România. Alte 73 de persoane infectate cu COVID-19 au murit, în ultimele 24 de ore

admin

Bărbatul care l-a lovit în cap pe Gelu Voican Voiculescu a fost prins și este audiat de polițiști

admin

FOTO | Ludovic Orban, fotografiat în timp ce fuma cu masca de protecție sub bărbie!

admin

Fondatorul Wikileaks, arestat în sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra!

admin

Avertizare meteo de la ANM! Disconfort termic și caniculă

admin

Acest român a câștigat o sumă uriașă la LOTO în Italia! E halucinant ce a făcut cu banii după ce s-a întors în România

admin

Țara arde și baba se piaptănă! Ce fac Vulpița și Viorel, de când coronavirusul a ajuns în România

admin

Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, în Insulele Filipine

admin

Ca-n filmele de comedie! Un polițist din Iași, aflat sub acoperire, a rămas fără permis în timpul misiunii „secrete”

admin

Fiului lui Sile Cămătaru scapă de închisoare. Decizie controversată a judecătorilor

admin

Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română, la simularea pentru Evaluarea Națională 2019

admin

Scene impresionante la Casa Groazei, din Caracal! Familia Luizei a vrut să intre în curte

admin

Donald Trump și-ar putea pierde și soția după ce a pierdut Casa Albă

admin

S-a aflat! Cum a fost identificat Cornel Galeș după accidentul în care a murit

admin

Un bărbat din Gorj, în stare gravă la spital după ce a căzut de pe turla unei biserici

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult