Opinia Gorjului

ANM, anunț bulversant. Se întoarce iarna în România. Vreme rea și temperaturi la limita înghețului

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț bulversant despre vremea din România. Odată cu venirea primăverii, toată se aștepta la temperaturi ridicate, însă vremea rea și frigul  o să ne mai viziteze o perioadă.

Specialiştii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 7- 17 martie 2019. Va urma o răcire, după care, în a doua săptămână, valorile termice diurne se vor ridia în termometre.

Prognoza meteo în Banat

Va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 și 8 martie va fi deosebit de caldă, cu maxime, în medie regională, de 19…20 de grade.

Apoi temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10…11 grade în perioada 12 – 14 martie, dar după data de 15 martie este posibilă o nouă încălzire ușoară. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 1 și 4 grade, exceptând nopțile din intervalul 8 – 10 martie, când va fi mai ridicată, de 5…7 grade. Temporar vor fi precipitații în jurul datei de 5 martie, precum și în perioada 9 – 17 martie.

Prognoza meteo în Crişana

Temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 0 și 4 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 martie, când va fi mai ridicată, spre 6…7 grade. Temporar vor fi precipitații pe 4 și 5 martie, precum și în perioada 8 – 17 martie.

Prognoza meteo în Transilvania

Maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 8…9 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între -2 și 0 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când va fi de 1…2 grade. Temporar vor fi precipitații pe 5 și 6 martie, precum și în perioada 9 – 17 martie.

Prognoza meteo în Maramureş

Media regională a temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 0 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar și nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor va fi de 2…4 grade. Se vor semnala precipitații în jurul datei de 5 martie, dar temporar și în perioada 8 – 17 martie.

Prognoza meteo în Moldova

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când se va situa în jurul valorii de 4 grade. Vor fi precipitații slabe în intervalul 11 – 17 martie, dar trecător și pe 6 martie.

Prognoza meteo în Dobrogea

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 2 și 4 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 6 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în intervalul 11 – 17 martie.

Prognoza meteo în Muntenia

Maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 12 grade în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în perioada 11 – 17 martie

Prognoza meteo în Oltenia

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitații slabe pe parcursul celei de-a două săptămâni, pe arii mai extinse în intervalul 11 – 13 martie.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va încălzi și va deveni caldă în perioada 7 – 9 martie, când se vor înregistra maxime medii de 7…10 grade. Apoi maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 0…2 grade în perioada 12 – 17 martie. Media temperaturilor minime se va situa în general între -6 și -4 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar și nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor va fi de -2…2 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 9 – 17 martie, pe arii mai extinse în zilele de 11, 12 și 13 martie, dar trecător și în jurul datei de 5 martie, potrivit ANM.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Înregistrarea audio a convorbirilor dintre Alexandra Maceanu și operatorii de la 112 – Audio

admin

Accident grav în Giurgiu! Un autoturism a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate

admin

Incredibil! Ce nume folosește Gheorghe Dincă pentru tinerele pe care le-a ucis

admin

Reacția Mirelei Vaida, după ce Viorel și Vulpița au fost diagnoticați cu noul coronavirus

admin

Actorul Volodimir Zelenski este noul preşedinte al Ucrainei! Cu câte voturi a câștigat

admin

Vine vara în martie! Temperaturi anormale în toată România

admin

Un fotbalist român a fost rupt în bătaie chiar în timpul meciului!

admin

A murit medicul de gardă, care a încercat să salveze din pacienții aflați în Secția ATI Târgu Neamț

admin

Protest în Piața Victoriei împotriva noilor restricții impuse de Guvern. Jandarmii au descins în piață și au dat mai multe sancţiuni

admin

Europa, sufocată de pandemie. OMS a anunțat o creștere semnificativă a deceselor în doar 7 zile

admin

Alți aproximativ 30.000 de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore! Au fost înregistrate 45 de reacții comune și minore la vaccinare

admin

Nelu Tătaru, mesaj tranșant despre prognoza de 2.800 cazuri/zi

admin

Aroganță, în vreme de pandemie! Regele Thailandei s-a izolat într-un hotel de lux din Germania, alături de 20 de femei

admin

Apar două noi bancnote! Vor putea fi folosite și în România

admin

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat un nou lockdown

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult