Opinia Gorjului

Anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia acordată lui Liviu Dragnea

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a precizat astăzi că a cerut directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor o informare de urgență privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea în urmă cu două zile. Șeful ANP a declanșat, la rându-i, verificări la Penitenciarul Rahova.

Anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia acordată lui Liviu Dragnea

Contactată telefonic de MEDIAFAX, ministrul Justiției a confirmat că deja a vorbit cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor căruia i-a solicitat o informare completă în regim de urgență. În urma acestei solicitări, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun”, a transmis ulterior și Cristina Enache, purtător de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Verificările vin după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o zi liberă joi, 31 octombrie 2019, și ar fi ieșit din penitenciarul Rahova, pentru a petrece timp cu cei apropiați.

Nici Administrația Națională a Penitenciarelor și nici reprezentanții Penitenciarului Rahova nu au precizat, până la ora transmiterii știrii, oficial, dacă Liviu Dragnea a părăsit sau nu penitenciarul joi, MEDIAFAX transmițând adrese oficiale în acest sens.

Potrivit articolului 213 alineatul 2, litera b din Regulamentul de aplicare a legii privind executarea pedepselor:

„(2) Permisiunea de ieșire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deținuții se află în una dintre următoarele situații:
a) nu prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracțiuni;
b) sunt cercetați sau urmăriți penal în alte cauze;
c) au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influența conduita și comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieșire din penitenciar;
d) sunt clasificați în categoria celor care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului”.

Liviu Dragnea mai este urmărit penal în dosarul „Tel Drum” pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Astăzi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea, întrebată fiind de jurnaliști dacă a sunat-o fostul lider PSD cât a fost liber.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Decizia procurorului general în cazul adopției Sorinei: ”Acest copil nu

admin

Cei doi olandezi care au încercat să intre în România cu 84 de kilograme de heroină au fost arestați

admin

Prima reacție a Biancăi Drăgușanu, după ce a fost surprinsă în compania lui Gabi Bădălău „Este adevărat”

admin

Apel umanitar! Radu are nevoie de ajutorul nostru pentru a primi o nouă șansă la viață!

admin

Coronavirus România 1 februarie. Câți pacienți au murit în ultimele 24 de ore

admin

OFICIAL. În ce țări vom putea călători fără carantină și izolare. Zborurile suspendate către aceste destinații, reluate din 7 iulie

admin

Importanța utilizării unui dezinfectant pentru mâini

admin

Raed Arafat anunţă măsuri extreme, dacă va creşte numărul cazurilor de coronavirus: “Vor fi internaţi doar cei în stare gravă”

admin

Coronavirus România, 13 noiembrie. 174 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

admin

A cedat! Veste cutremurătoare din Arestul Poliției! Gheorghe Dincă, la un pas de sinucidere

admin

Motivele pentru care oamenii aparent sănătoși ajung la ATI din cauza COVID-19

admin

COVID-19 pune din nou stăpânire pe Liga 1!

admin

“Alexandra și Luiza trăiesc”. Anunțul făcut azi-noapte care detonează “bomba” în cazul crimelor din Caracal

admin

Mesaj de ultimă oră de la Ministerul Educației! Avertismente în școli, cu privire la coronavirus

admin

“Liviu Dragnea nu pleacă din spital în următoarele patru zile, cu sau fără operaţie”

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult