24 februarie 2020
Opinia Gorjului

Amenzi usturătoare aplicate de polițiștii locali


Polițiștii locali cu atribuții în domeniul Ordinii și Liniștii Publice din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat, în perioada 08.03.2019 – 11.03.2019, pentru asigurarea ordinii şi siguranței publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, constatarea şi aplicarea sancţiunilor privind încălcarea normelor de convieţuire socială, stabilite prin legi, alte acte normative şi hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu.

”Din documentele întocmite rezultă faptul că în timpul serviciului de patrulare, polițiștii locali s-au sesizat din oficiu și au  fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2800 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice” a transmis purtătorul de cuvânt al insituției.

Persoanele în cauză au fost sancționate pentru fapte precum: săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice.

De asemena doi tineri, din Municipiul Târgu Jiu, au fost amendați de polițiștii locali pentru că se distrau cu mașinile pe insulița de pe Jiu prin efectuarea derapaje periculoase

”Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat, în data de 10.03.2019, pentru identificarea unor persoane care efectuau manevre cu vehicule prin derapaje, accelerări, întoarceri și frânări bruște, efectuate în scop de divertisment, ori turării motoarelor acestora cu scopul verificării tehnice sau divertisment, pe strada Bicaz, zona insuliței râului Jiu” a mai transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Tg-Jiu.

Conform documentelor întocmite de polițiștii locali, este vorba despre doi tineri din Municipiul Târgu Jiu. Având în vedere că faptele săvârșite de persoanele în cauză au adus atingere climatului de ordine și siguranță publică, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 125/2011 pentru reglementarea unor reguli în domeniul circulației rutiere pe domeniul public al Municipiului Târgu Jiu.

Echipajele Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu vor efectua în continuare verificări, obiectivul prioritar fiind asigurarea unui climat de siguranță a cetățeanului, prevenirea și sancționarea faptelor contravenționale cu impact negativ.


Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Tânăr depistat în trafic, conducând un autoturism cu numere false

admin

Bărbat reținut pentru că a lovit un polițist

admin

Percheziții în Târgu Jiu

admin

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, trimis în judecată de DNA

admin

Două tinere au furat haine pentru copii de 2.000 de lei

admin

Accident la Lupoaia, autoturism căzut în râpă

admin

Stadionul din Târgu Jiu va fi omologat în luna iunie. Prima inspecție a avut deja loc

admin

Trei mașini implicate într-un accident. Singura victimă, era mireasă

admin

Zeci de percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări și alcool

admin

Reținut după ce a lovit cu cuțitul un rival

admin

A dormit cu capul pe masă într-un bar și a rămas fără portofel

admin

Tânăr reținut pentru că și-a bătut prietenul de pahar

admin

Prima intervenție pe Stadionul din Târgu Jiu! Jandarmii au liniștit apele!

admin

Munceau la negru într-o cramă din Târgu Jiu

admin

Adolescenți în arest, după ce au furat roțile și bateriile de la mai multe mașini parcate în Motru

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult