23 ianuarie 2020
Opinia Gorjului

Amenzi aplicate piețarilor din Piața Mare

Piețarii, amendați de polițiștii locali. Mai mulți vânzători din Piața Centrală sunt buni de plată după ce au fost prinși încălcând legislația din vigoare.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Control Comercial al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare pentru respectarea normelor legale privind activitățile comerciale. Polițiștii locali au desfășurat activități de verificare în Piața Centrală, zona agroalimentară. Conform documentelor întocmite rezultă că au fost verificați 123 producători și comercianți din sectorul legume-fructe.

Amenzi și avertismente

„În timpul desfășurării controalelor pe linia respectării normelor generale de comerț, polițiștii locali au constatat următoarele nereguli: nedeţinerea la locul comercializării a buletinelor de verificare metrologică pentru cântare; cântare amplasate în spatele mărfurilor, fără a fi vizibile cumpărătorilor; neafișarea prețurilor pe produsele comercializate; neafișarea corespunzătoare a etichetei de produs;depozitarea mărfurilor în faţa sau pe lângă masă, îngreunând astfel deplasarea cumpărătorilor pe căile de acces;

nedeţinerea la locul desfăşurării activităţii a acordurilor de funcţionare; neafişarea datelor de identificare (persoane juridice); neafişarea copiei atestatului de producător şi a filei vizate din carnetul de comercializare (producători agricoli); închirierea structurilor de vânzare (a meselor) de la administratorul pieței și darea în folosință altor persoane.

Luând în considerare neregulile constatate, echipele de control au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2400 lei și 14 avertismente, conform prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, actualizată, cu modificările și completările ulterioate, HG nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, HG nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice și Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 522/2018 privind aprobarea Regulamentului privind exercitarea activităților comerciale pe raza municipiului Târgu Jiu”, au transmis oficialii Poliției Locale Târgu Jiu.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Scandal într-un bar din Polovragi

admin

TÂRGUJIANCĂ ACUZATĂ CĂ VINDE TUTUN FALS

admin

Bunuri în valoare de 36.000 lei, confiscate

admin

ÎNCĂ UN PAS SPRE REABILITAREA CASEI KEBER

admin

Pentru a încasa polița de asigurare și-a incendiat mașina

admin

197 de percheziții domiciliare în țară, inclusiv județul Gorj, pentru un prejudiciu de 6 milioane de dolari

admin

A dormit cu capul pe masă într-un bar și a rămas fără portofel

admin

Polițiști gorjeni trimiși în judecată pentru că au ajutat șoferi implicați în accidente să scape cu pedepse mai blânde

admin

TAXI RĂSTURNAT. TREI MAȘINI LOVITE

admin

Accident cu trei victime la Crușeț

admin

Nu mai are voie să locuiască cu soția

admin

Caz șocant în Târgu-Jiu! Un șofer a luat paracetamol, dar a fost acuzat de polițiști că era de fapt drogat

admin

Bărbatul care și-a înjunghiat soția pe o stradă din Motru s-a sinucis în Penitenciarul Târgu Jiu

admin

Reținut după ce a bătut o familie

admin

Opt infracțiuni rutiere constatate de polițiștii rutieri

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult