Opinia Gorjului

Amenzi aplicate piețarilor din Piața Mare

Piețarii, amendați de polițiștii locali. Mai mulți vânzători din Piața Centrală sunt buni de plată după ce au fost prinși încălcând legislația din vigoare.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Control Comercial al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare pentru respectarea normelor legale privind activitățile comerciale. Polițiștii locali au desfășurat activități de verificare în Piața Centrală, zona agroalimentară. Conform documentelor întocmite rezultă că au fost verificați 123 producători și comercianți din sectorul legume-fructe.

Amenzi și avertismente

„În timpul desfășurării controalelor pe linia respectării normelor generale de comerț, polițiștii locali au constatat următoarele nereguli: nedeţinerea la locul comercializării a buletinelor de verificare metrologică pentru cântare; cântare amplasate în spatele mărfurilor, fără a fi vizibile cumpărătorilor; neafișarea prețurilor pe produsele comercializate; neafișarea corespunzătoare a etichetei de produs;depozitarea mărfurilor în faţa sau pe lângă masă, îngreunând astfel deplasarea cumpărătorilor pe căile de acces;

nedeţinerea la locul desfăşurării activităţii a acordurilor de funcţionare; neafişarea datelor de identificare (persoane juridice); neafişarea copiei atestatului de producător şi a filei vizate din carnetul de comercializare (producători agricoli); închirierea structurilor de vânzare (a meselor) de la administratorul pieței și darea în folosință altor persoane.

Luând în considerare neregulile constatate, echipele de control au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2400 lei și 14 avertismente, conform prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, actualizată, cu modificările și completările ulterioate, HG nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, HG nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice și Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 522/2018 privind aprobarea Regulamentului privind exercitarea activităților comerciale pe raza municipiului Târgu Jiu”, au transmis oficialii Poliției Locale Târgu Jiu.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

O piatră căzută de pe versant i-a rănit soția pe Defileul Jiului

admin

S-a răsturnat cu mașina la intrare în Târgu Jiu

admin

Femeie bătută de fostul concubin

admin

Un bărbat de 63 de ani a fost reținut după ce a înșelat mai mulți bătrâni prin metoda „împrietenirea”

admin

Accident pe Defileul Jiului cu trei persoane rănite

admin

Soții din Bâlteni care au atacat un localnic cu bâta și cuțitul, reținuți pentru 24 de ore. Soții din Bâlteni care au atacat un localnic cu bâta și cuțitul, reținuți pentru 24 de ore.

admin

Adolescentă rănită în accident rutier

admin

În plină stare de urgență din cauza infecțiilor cu coronavirus, au făcut petrecere în cartierul Obreja

admin

Stâna Ștefanu de pe Transalpina a ars

admin

Dosar penal după ce a refuzat testarea cu aparatul alcooltest

admin

Scandal la cariera Roșiuța. Trei gardieni au vrut să-l scoată afară din unitate pe sindicalistul Nicu Bunoaica

admin

Inspectorii ITM Gorj au controlat 41 de agenți economici

admin

Și-a bătut concubina, după care s-a urcat la volan în stare de ebrietate

admin

Tânărul dispărut în apele Jiului a fost găsit

admin

Două vânzătoare din Bustuchin, acuzate de furt

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult