Opinia Gorjului

Alegerile parlamentare vor avea loc la termen în 6 decembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că alegerile parlamentare vor avea loc la termen, în 6 decembrie, chiar dacă numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus este în creștere. Șeful statului spune că România „are două probleme grave – pandemia și problema politică” și că este necesar ca „românii să aleagă un nou parlament legitim”. „Democrația nu poate fi pusă în paranteză”, a concluzionat Președintele României. 

„Din nefericire, acum în România, avem două probleme grave – una de sănătate publică care este pandemia și cu această pandemie ne confruntăm de aproape un an de zile. Însă, între timp am învățat multe despre acest virus, știm ce măsuri se pot lua pentru a încetini răspândirea. Însă, în continuare, pandemia rămâne o mare problemă și ea va fi rezolvată doar atunci când vom avea un vaccin. Numai că nu știm când va fi momentul acesta. Sigur, în media apar știri pozitive despre cum au progresat unii sau alții cu producerea vaccinului, însă o dată certă în acest moment nu poate nimeni să spună.

În același timp, avem și o problemă politică. Avem un parlament care este dominat de un PSD care și-a pierdut orice legitimate și guvernul într-o parte se luptă pentru a ține lucrurile sub control, pe de cealaltă parte PSD-ul, în Parlament, trage permanent frâna de mână și lucrurile nu pot să fie mișcate așa cum își doresc românii în acest moment. Românii își doresc să avem un parlament legitim care, împreună cu guvernul, lucrează pentru ei, face planuri de viitor, face planuri pentru redresare. Or, cu PSD în parlament, aceste lucruri funcționează, cum s-ar spune, cu frâna de mână trasă, iar democrația nu poate fi pusă în paranteză.

Nu putem să ne imaginăm să stăm în acest blocaj politic provcat de PSD fără să facem alegeri și fără să știm cum va arăta anul viitor. Din toate aceste motive, noi suntem acum în situația să organizăm alegeri parlamentare la termen fiindcă este singura soluție prin care românilor li se poate permite o continuare a demersurilor democratice așteptate, este singura modalitate prin care românii, în definitiv, își pot alege acum un nou parlament care să ducă lucrurile mai departe, care să permită construirea unui guvern puternic în jurul PNL, împreună cu alte partide democratice, o nouă majoritate, care vine și votează măsurile mult așteptate de români și permit ieșirea României și din criza sanitară și din criza politică”, a spus Klaus Iohannis.

Articole recomandate

Cioloș: Nu cred că e suficient promovat Ansamblul. Aș susține o asociație a cetățenilor

admin

Fără sprijinul PNL, Bobaru va candida ca independent! „Bumbeștenii vor hotărî, nu domnul deputat Vîlceanu”

admin

Rareș Bogdan, a lansat un atac dur la adresa lui Ludovic Orban

admin

Vor putea merge la vot și persoanele din zonele carantinate

admin

Incident în Primăria Târgu Jiu! Protagoniștii: Tudor și Belgher

admin

Cârciumaru: Nu plec din PSD!

admin

Biroul Electoral Județean a anunțat rezultatele finale

admin

Nu mai prea vrea la primărie! Vili Pasăre vrea la București!

admin

Florin Cârciumaru a trecut la ProRomânia

admin

Guvernul a numit noul subprefect de Gorj

admin

Caragea a dat-o în judecată pe Clotilde Armand. A cerut daune de 100.000 Euro

admin

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

admin

Ies scântei după schimbările de la Transloc. Viceprimar: ”Consiliul de Administrație e posibil să aibă probleme”

admin

Leonida Belgher s-a ales cu mandatul invalidat din cauza COVID

admin

M. Amhar Azeth, ambasadorul Indoneziei, în vizită la Gorj

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult