14 octombrie 2019
Opinia Gorjului

Alegeri prezidențiale 2019. Lista secțiilor de votare din străinătate

Alegeri prezidențiale 2019 secții votare. Autoritatea Electorală Permanentă – AEP – a publicat lista a 444 de secții de votare în diaspora pentru alegerile prezidențiale 2019. 

Primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale va avea loc în 10 noiembrie, iar cel de-al doilea în 24 noiembrie.  Lista secțiilor de votare a fost publicată în data 3 octombrie. Potrivit calendar alegeri prezidențiale 2019, votul în străinătate se va desfăşura la fiecare tur pe parcursul a trei zile, 8, 9 şi 10 noiembrie, respectiv 22, 23 şi 24 noiembrie.

Alegeri prezidențiale 2019 secții votare în diaspora

Autoritatea Electorală Permanentă – AEP – a aprobat 444 de secții de votare din străinătate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, din cele 838 de secții de votare preconizate, transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 3 octombrie 2019. Pentru restul secțiilor de votare, Ministerul Afacerilor Externe va comunica Autorității Electorale Permanente o nouă listă ce va fi aprobată printr-o nouă hotărâre AEP. Termenul final pentru a face acest lucru este 19 octombrie 2019.

Potrivit acestei hotărâri, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora. De asemenea, hotărârea stabileşte că Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, precum şi către formaţiunile politice care participă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.

Printre cele 444 de propuneri de secții transmise către Autoritatea Electorală Permanentă se numără: Australia și Noua Zeelandă (7 secții), Austria (17 secții), Belgia (23 secții), Canada (9 secții), Cipru (6 secții), Danemarca (12 secții), Elveția (8 secții), Franța (8 secții), Germania (84 secții), Italia (22 secții), Republica Moldova (36 secții), Norvegia (10 secții), Olanda (22 secții), Marea Britanie (8 secții), Spania (37 secții), SUA (22 secții), Suedia (7 secții), Ungaria (6 secții).

Lista completă a celor 444 de secții de votare alegeri prezidențiale 2019 poate fi găsită  pe roaep.ro, aici

Alegeri prezidențiale 2019 secții votare în Republica Moldova

Românii care doresc să voteze la alegerile prezidnețiale 2019, în Republica Moldova, trebuie să știe că acolo sunt 36 de secții de votare, dintre care 11 în Chișinău.

Alegeri prezidențiale 2019 secții votare în Italia

Lista inițială cu secțiile de votare în Italia pentru alegeri prezidențiale 2019 prevede 22 de secții, 5 dintre acestea fiind numai în Roma.

Alegeri prezidențiale 2019 secții votare în Spania

Și în Spania au fost, momentan, desemnate 37 de secții de votare pentru românii aflați în acest stat.

Alegeri prezidențiale 2019 secții votare în Marea Britanie

În ceea ce privește Marea Britanie, MAE a anunțat că în cadrul celor 444 de secții de votare, 8  sunt destinate românilor din Anglia.

Alegeri prezidențiale 2019 secții votare în Germania

Lista cu secții de votare în Germania pentru alegeri prezidențiale 2019 prevede nu mai puțin de 84 de secții,  câte 6 secții în Munchen și Nurnebrg ,  4 în Stuttgart, 3 în Berlin, dar și în alte orașe ale țării.

Lista secții de votare 2019 în diaspora

La ultimele alegeri europarlamentare din luna mai 2019, numărul secţiilor din străinătate a fost de 441, dar în ţări precum Marea Britanea sau Germania a fost aglomeraţie la secţiile de vot, foarte mulți români declarând că le-a fost imposibil să voteze, deși au stat cu orele la cozi.

În perioada următoare, MAE va transmite către AEP noi propuneri pentru înființarea de secții de votare în străinătate, sub rezerva identificării de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României de spații adecvate și obținerea acordului statului de reședință sau a autorităților locale: Afganistan (2 secții), Franța (41 de secții), Grecia (11 secții), Irlanda (16 secții), Italia (120 de secții), Luxemburg (3 secții),  Malta (1 secție), Portugalia (9 secții), Marea Britanie (62), Spania (112 secții), Statele Unite ale Americii (7 secții).

Alegeri prezidențiale 2019. Votul prin corespondență

Românii din diaspora au, de anul acesta, și posibilitatea votului prin corespondență. Termenul înscrierii pentru acesta a fost însă 15 septembrie 2019. Potrivit AEP, până la acea dată, pentru secţii de votare lla alegerile pentru președinție 2019 s-au înscris 38.944 de alegători, iar pentru votul prin corespondenţă – 41.003.

Pentru votul prin corespondenţă, cele mai multe înscrieri au fost în Marea Britanie – 11.102, Germania – 6.211, Spania – 3.455, Franţa – 2790 şi Italia – 2699.

Români din 113 ţări au optat pentru acest tip de vot, dar în foarte multe state e vorba de un număr mic de înscrişi, în 24 de state înregistrându-se câteun singur votant.

În ceea ce priveşte votul la secţii, 7.818 de români din Marea Britanie s-au înscris în Registrul electoral, 4.784 din Italia, 3.901 din Spania, 3.785 din Germania şi 2.367 din Franţa.


Sursa Cancan

Articole recomandate

Accident înfiorător în Pitești! Doi elevi de clasa a XII-a, iubiți, și mama unuia dintre ei, au fost striviți de un TIR!

admin

Bombă în cazul crimelor din Caracal! Gheorghe Dincă a recunoscut a patra victimă. Incredibil cine este

admin

Halucinant! Un bătrân din Botoșani a fost omorât pentru un sac de făină

admin

Starul porno Bill Bailey a murit în urma unei căderi de la etaj

admin

Vine vara în martie! Temperaturi anormale în toată România

admin

Alexandru Cumpănașu a făcut anunțul! Vrea să candideze la prezidențiale

admin

Interzis la WC în fundul curții! Amenzi usturătoare pentru cine încalcă noua lege

admin

ANAF a demarat o amplă campanie de controale

admin

A vrut să facă bani de pe urma tragediei de la Caracal. Un apel fals a alertat pe toată lumea

admin

Cazul Caracal. Care au fost ultimele cuvinte pe care Alexandra Măceșanu le-a spus mamei sale

admin

Legătura neștiută dintre Cristi Borcea și cântăreața Tinna Latina! A explodat “bomba”

admin

Un colonel român a fost găsit mort în camera de hotel. Era într-o misiune oficială

admin

A fost prins! Cine este bărbatul care a sunat-o pe mama Alexandrei și i-a cerut 3.500 de euro pentru a-i elibera fiica

admin

Dezvăluiri șocante făcute de soția lui Gheorghe Dincă în fața procurorilor! „Cunosc faptul că soțul meu a acoperit cu pământ…”

admin

Tragedie în Timiș! Un mort și mai mulți răniți, după un accident cumplit VIDEO

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult