23 ianuarie 2020
Opinia Gorjului

A două șansă pentru cei care au abandonat școala

Vești bune pentru elevii care au abandonat școala. În județ o nouă unitate de învățământ oferă oportunitatea reluării cursurilor. Liceul din Bîlteni, prin programul ”A două șansă” oferă posibilitatea continuării și finalizării învățământului obligatorie fără ca elevii să fie nevoiți să-și întrerupă eventualele activități aflate în desfășurare.

Programul ”A doua șansă” se adresează adolescenților, tinerilor, adulților, proveniți din medii sociale diverse și cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învățământul primar și gimnazial.

Programul oferă acestor categorii de persoane posibilitatea continuării şi finalizării învățământului obligatoriu fără a fi nevoite să-și întrerupă eventualele activităţi profesionale sau familiale în care sunt angrenate. Programul este structurat pe două niveluri: A doua şansă – învăţământ primar şi A doua şansă – învăţământ secundar inferior – acesta din urmă având şi o componentă de pregătire profesională.

Start la Bîlteni

Programul A doua șansă este un program flexibil, astfel încât să motiveze cursanţii şi să-i ajute să-l finalizeze, să ofere mai multă autonomie şcolilor în ceea ce priveşte implementarea lui, dar şi sprijinul necesar tuturor celor implicaţi, prin programe de formare a personalului didactic şi materiale educaţionale pentru cursanţi şi pentru cadrele didactice.

Prin intermediul programului s-au introdus elemente inovatoare în procesul educaţional, cum ar fi: curriculumul modular şi sistemul de credite pentru educaţia de bază, evaluarea, certificarea şi recunoaşterea competenţelor dobândite anterior de către cursanţi, asigurarea unui program de pregătire individualizat. În Gorj recent, o nouă unitatea a adoptat programul. “Programul se adresează grupurilor defavorizate. Cei care au depășit cu 4 ani vârsta de școlarizare. La acest tip de învățământ grupele sunt mai mici. O clasă are între 15 și 20 de elevi. Liceul din Bîlteni nu este singurul derulează acest progresam. Astfel, noi sperăm ca toți copii să termine școala. Credem că este un lucru benefic, rămâne să vedem și rezultatele”, a declarat Marcela Mrejeru, inspector general al ISJ Gorj.

Două sesiuni

Înscrierea în programul A doua şansă se poate realiza, în fiecare an, în două sesiuni: octombrie şi februarie. Programul are o durată flexibilă. Durata medie de şcolarizare (de 2 ani pentru învățământul primar, respectiv de 4 ani pentru învățământul secundar inferior) se poate micşora pentru fiecare elev în parte, în funcţie de competenţele dovedite, atât în domeniul educaţiei de bază, cât şi în domeniul pregătirii profesionale.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Angajații de la CEO vor plăti mai mult pentru cota de cărbune

admin

Ministrul Turismului: Voucherele de vacanță au scos la lumină mare parte din economia la negru. Cererile de licențiere cu crescut cu 60%

admin

8 Martie: semnificație și repere istorice

admin

S-a deschis târgul de miei

admin

Rezultate de excepție obținute de elevii gorjeni la Olimpiada națională de informatică. Liceanul Giovani Popescu, un adevărat fenomen

admin

O vară plină de spectacole – INFINITY TÂRGU JIU

admin

Copilul minune îndrăgostit de pictură. „Nu am fost la vreun curs de pictură. Singur am învățat“

admin

CEO, ÎN TOPUL ACCIDENTELOR DE MUNCĂ

admin

TATĂ ȘI FIU, PRINȘI CU DROGURI

admin

Cheflii la volan

admin

SERVICII SOCIALE LICENȚIATE LA DGASPC

admin

„Cota de combustibil“, acordată salariaților CEO înainte de sărbătoarea Paștelui

admin

Aparatură nouă pentru Spitalul Municipal Motru

admin

POLIȚIȘTII AU ALERGAT FEMEILE…CU FLORI

admin

Trei oferte pentru întocmirea proiectului Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult