Opinia Gorjului

A două șansă pentru cei care au abandonat școala

Vești bune pentru elevii care au abandonat școala. În județ o nouă unitate de învățământ oferă oportunitatea reluării cursurilor. Liceul din Bîlteni, prin programul ”A două șansă” oferă posibilitatea continuării și finalizării învățământului obligatorie fără ca elevii să fie nevoiți să-și întrerupă eventualele activități aflate în desfășurare.

Programul ”A doua șansă” se adresează adolescenților, tinerilor, adulților, proveniți din medii sociale diverse și cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învățământul primar și gimnazial.

Programul oferă acestor categorii de persoane posibilitatea continuării şi finalizării învățământului obligatoriu fără a fi nevoite să-și întrerupă eventualele activităţi profesionale sau familiale în care sunt angrenate. Programul este structurat pe două niveluri: A doua şansă – învăţământ primar şi A doua şansă – învăţământ secundar inferior – acesta din urmă având şi o componentă de pregătire profesională.

Start la Bîlteni

Programul A doua șansă este un program flexibil, astfel încât să motiveze cursanţii şi să-i ajute să-l finalizeze, să ofere mai multă autonomie şcolilor în ceea ce priveşte implementarea lui, dar şi sprijinul necesar tuturor celor implicaţi, prin programe de formare a personalului didactic şi materiale educaţionale pentru cursanţi şi pentru cadrele didactice.

Prin intermediul programului s-au introdus elemente inovatoare în procesul educaţional, cum ar fi: curriculumul modular şi sistemul de credite pentru educaţia de bază, evaluarea, certificarea şi recunoaşterea competenţelor dobândite anterior de către cursanţi, asigurarea unui program de pregătire individualizat. În Gorj recent, o nouă unitatea a adoptat programul. “Programul se adresează grupurilor defavorizate. Cei care au depășit cu 4 ani vârsta de școlarizare. La acest tip de învățământ grupele sunt mai mici. O clasă are între 15 și 20 de elevi. Liceul din Bîlteni nu este singurul derulează acest progresam. Astfel, noi sperăm ca toți copii să termine școala. Credem că este un lucru benefic, rămâne să vedem și rezultatele”, a declarat Marcela Mrejeru, inspector general al ISJ Gorj.

Două sesiuni

Înscrierea în programul A doua şansă se poate realiza, în fiecare an, în două sesiuni: octombrie şi februarie. Programul are o durată flexibilă. Durata medie de şcolarizare (de 2 ani pentru învățământul primar, respectiv de 4 ani pentru învățământul secundar inferior) se poate micşora pentru fiecare elev în parte, în funcţie de competenţele dovedite, atât în domeniul educaţiei de bază, cât şi în domeniul pregătirii profesionale.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Când vor ajunge troleibuzele moderne la Târgu Jiu

admin

Natalitatea în Gorj este pe un trend descrescător

admin

Gorjul, printre județele cu cei mai puțini angajați

admin

Irina Rimes și Raluka în concert la Târgu Jiu

admin

Gorjul pe locul III la întârzierile privind recalcularea pensiilor

admin

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, dotat cu aparatură medicală nouă

admin

Angajații de la cariera Jilț Sud nu mai vor să lucreze în zona unde a avut loc accidentul de muncă mortal

admin

Drumul DN67B se asfaltează

admin

Tichete sociale de Paște acordate de Primăria Rovinari

admin

Post de arhitect șef, scos la concurs, la primăria Târgu Jiu.

admin

Tocanul de oaie de la Stâna Ștefanu, înregistrat ca produs tradiţional. Ministrul Daea vine pe Tansalpina pentru a înmâna atestatul

admin

Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești a primit mai mulți bani pentru achiziționarea de medicamente

admin

Campania de strângere de fonduri încheiată cu succes pentru echipa de robotică „Technogods“

admin

Micii și brânza produse în Gorj, pe lista produselor atestate de Ministerul Agriculturii ca bucate tradiționale

admin

Ministrul Turismului: Voucherele de vacanță au scos la lumină mare parte din economia la negru. Cererile de licențiere cu crescut cu 60%

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult