14 decembrie 2019
Opinia Gorjului

A două șansă pentru cei care au abandonat școala

Vești bune pentru elevii care au abandonat școala. În județ o nouă unitate de învățământ oferă oportunitatea reluării cursurilor. Liceul din Bîlteni, prin programul ”A două șansă” oferă posibilitatea continuării și finalizării învățământului obligatorie fără ca elevii să fie nevoiți să-și întrerupă eventualele activități aflate în desfășurare.

Programul ”A doua șansă” se adresează adolescenților, tinerilor, adulților, proveniți din medii sociale diverse și cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învățământul primar și gimnazial.

Programul oferă acestor categorii de persoane posibilitatea continuării şi finalizării învățământului obligatoriu fără a fi nevoite să-și întrerupă eventualele activităţi profesionale sau familiale în care sunt angrenate. Programul este structurat pe două niveluri: A doua şansă – învăţământ primar şi A doua şansă – învăţământ secundar inferior – acesta din urmă având şi o componentă de pregătire profesională.

Start la Bîlteni

Programul A doua șansă este un program flexibil, astfel încât să motiveze cursanţii şi să-i ajute să-l finalizeze, să ofere mai multă autonomie şcolilor în ceea ce priveşte implementarea lui, dar şi sprijinul necesar tuturor celor implicaţi, prin programe de formare a personalului didactic şi materiale educaţionale pentru cursanţi şi pentru cadrele didactice.

Prin intermediul programului s-au introdus elemente inovatoare în procesul educaţional, cum ar fi: curriculumul modular şi sistemul de credite pentru educaţia de bază, evaluarea, certificarea şi recunoaşterea competenţelor dobândite anterior de către cursanţi, asigurarea unui program de pregătire individualizat. În Gorj recent, o nouă unitatea a adoptat programul. “Programul se adresează grupurilor defavorizate. Cei care au depășit cu 4 ani vârsta de școlarizare. La acest tip de învățământ grupele sunt mai mici. O clasă are între 15 și 20 de elevi. Liceul din Bîlteni nu este singurul derulează acest progresam. Astfel, noi sperăm ca toți copii să termine școala. Credem că este un lucru benefic, rămâne să vedem și rezultatele”, a declarat Marcela Mrejeru, inspector general al ISJ Gorj.

Două sesiuni

Înscrierea în programul A doua şansă se poate realiza, în fiecare an, în două sesiuni: octombrie şi februarie. Programul are o durată flexibilă. Durata medie de şcolarizare (de 2 ani pentru învățământul primar, respectiv de 4 ani pentru învățământul secundar inferior) se poate micşora pentru fiecare elev în parte, în funcţie de competenţele dovedite, atât în domeniul educaţiei de bază, cât şi în domeniul pregătirii profesionale.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

O vară plină de spectacole – INFINITY TÂRGU JIU

admin

Se scumpesc gazele! Decizie de ultimă oră a autorităţilor! De când e valabil

admin

DGASPC Gorj cumpără terenuri pentru a construi case de plasament

admin

Când vor ajunge troleibuzele moderne la Târgu Jiu

admin

Zeci de agricultori gorjeni vor primi câte 3.000 de euro

admin

Betonul amprentat trebuie înlocuit urgent

admin

Ecaterina Teodoroiu, pe noua bancnota de 20 de lei

admin

Posibile concedieri la Primăria Târgu Jiu

admin

Captură record de cosmetice contrafăcute

admin

ȘI-A AGRESAT SOȚIA, A FOST SCOS DIN CASĂ

admin

Elev gorjean, premiat la Timișoara în cadrul Festivalului Concurs- Prietenii Muzicii/PRO-PIANO ROMÂNIA, ediția a IV-a

admin

AMPLE LUCRĂRI DE MODERNIZARE

admin

Elev în clasa a VIII a din Tg-Jiu, Premiul I de Excelență

admin

Octogenarul amendat de ITM pentru construcția cavoului cu lucrători „la negru“ a reușit anularea sancțiunii

admin

Încă o bandă de circulație pe Bulevardul Constantin Brâncuși din Târgu Jiu

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult