24 august 2019
Opinia Gorjului

150 de amenzi aplicate în doar trei zile de către polițiștii gorjeni transportatorilor de persoane și mărfuri

Peste 600 de autovehicule au fost controlate de polițiștii gorjeni, în primele trei zile ale acțiunii TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. Au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 51.000 lei.

„În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. În cadrul acestei acțiuni, polițiștii rutieri gorjeni verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Sancțiunile au constat în nerespectarea prevederilor OUG 195/2001 privind circulația pe drumurile publice, HG 69/2012 privind stabilirea încălcărilor prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme comune privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, HG 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România și Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Hoț din Olt, prins în Gorj

admin

SERVICII SOCIALE LICENȚIATE LA DGASPC

admin

Ce nereguli a constatat Corpul de Control al Prefectului la Primăria Albeni

admin

Bărbații care au răpit o adolescentă vor fi cercetați în stare de libertate

admin

IDP nu a fost în stare să asfalteze un drum de 3 kilometri. Contractul va fi reziliat

admin

Decizie de ultimă oră în cazul copilei luată cu mascații din casă. Procurorul general Bogdan Licu a făcut anunțul

admin

Băluță, înlocuit de la Poliția Locală?!

admin

Noi promisiuni pentru finalizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu

admin

Bătută de soț, a refuzat emiterea unui ordin de protecție

admin

Tudor despre spectacolele lui Romanescu: „a reușit să aducă turiști din Bălești, Telești. Cei mai îndepărtați, au venit din Mătăsari”

admin

Cafeaua l-a băgat pe mâna polițiștilor

admin

Slovenul bătut într-un bar din Drăguțești a murit

admin

Sărbătoarea Narciselor va fi organizată duminică

admin

Pronunțarea definitivă în dosarul lui Toni Greblă, amânată pentru 24 iunie

admin

Șeful Serviciului de Circulație Rutieră din Poliția Locală Târgu-Jiu, prins în timp ce conducea o maşină neînmatriculată

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult